Kevin Magnussen er tæt på et comeback til Formel 1. Hos Renault.
Kevin Magnussen er tæt på et comeback til Formel 1. Hos Renault. Foto: DIEGO AZUBEL

Torsdag aften brølede det: Kevin Magnussen er på vej tilbage i Formel 1.

Efter et års pause fra motorsportens fineste klasse vil den danske racerkører igen kunne køre med – som afløser for Pastor Maldonado hos Renault.

Historien blev breaket af motorsports-sitet Autosport. TV 2 Sport har talt med manden bag, Formel 1-korrespondent Ian Parkes.

»Jeg er meget sikker på det. Jeg har to uafhængige kilder, der begge siger det, og især den ene er en af mine rigtig gode kilder,« siger Ian Parkes til TV 2 Sport.

AUTO-PRIX-AUS-F1

Det skulle være økonomiske problemer, der har kostet pladsen for Pastor Maldonado. Hans olie-funderede bagland i hjemlandet Venezuela har angiveligt ikke kunnet opfylde de økonomiske forpligtigelser.

Renault har til denne sæson overtaget Lotus-holdet, der allerede sidste år havde meldt ud, at Pastor Maldonado ville fortsætte i sædet med debutanten Joylon Palmer.

Den officielle præsentation af 2016-besætningen har dog endnu ikke fundet sted. Det sker på onsdag. Ifølge Ian Parkes altså med Kevin Magnussen som sen indskifter.

AUSTRALIA FORMULA ONE GRAND PRIX

»De har kigget på det, Kevin gjorde i 2014 hos McLaren. Det var en fornuftig sæson, hvor han faktisk fik en rigtig god start med en podieplacering i Australien. Han blev dog overskygget af holdkammeraten Jenson Button, men Kevin kørte rigtig fint sin debutsæson, siger Ian Parkes.,« siger Ian Parkes til TV 2 Sport.

Også The Daily Telegraph skriver, at ‘Magnussen vender tilbage til Formel 1, fordi Maldonado bliver vist døren’.

Her skriver Formel 1-korrespondenten Daniel Johnson:

»Kevin Magnussens overraskende comeback til Formel 1 er næsten på plads, og Renault er ved at forberede danskerens ankomst i stedet for den ulykkes-ramte Pastor Maldonado i næste uge.«

Fansene kan godt begynde at glæde sig til et gensyn med Kevin Magnussen.

»Magnussen, der kørte for McLaren i 2014, inden han blev fyret af det britiske team sidste år, har i de seneste dage færdiggjort kontrakten med Renault, der også selv vender tilbage som fabrikshold efter at have købt Lotus.«

Det var Daily Telegraph, der tidligere på måneden første gang kunne fortælle om en spirende forbindelse mellem den danske racerkører og det franske team. At der var problemer med betalingen fra Venezuelas statslige olieselskab, PDVSA. Og at Kevin Magnussen havde været på besøg i Renaults hovedkontor i England.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.