»Et løb i Miami.«

Sådan lød Lewis Hamiltons svar, da han i 2017 blev spurgt til, hvad han ønskede sig af Formel 1s nye ejere Liberty Media.

Sekunder forinden havde Daniel Ricciardo svaret 'Las Vegas', og nu får begge verdensstjerner opfyldt deres drøm.

Formel 1-cirkusset kører nemlig i Miami i denne weekend – for første gang nogensinde, mens Las Vegas gør comeback på kalenderen næste år, når ikoniske 'The Strip' lægger asfalt til verdens hurtigste racerbiler.

Den britiske megastjerne får endelig opfyldt sit ønske om at køre Formel 1 i Miami.
Den britiske megastjerne får endelig opfyldt sit ønske om at køre Formel 1 i Miami. Foto: ALI HAIDER
Vis mere

Derfor er Lewis Hamilton heller ikke overraskende superspændt i disse dage.

»Jeg voksede op med et kendskab til denne fantastiske sport og så den kløft, der var mellem USA og resten af verden i forhold til passionen for Formel 1.«

»Så det er fantastisk at se, at vi endelig har knækket koden, og at der er en voksende kærlighed til sporten i USA,« siger den syvdobbelte verdensmester til Formel 1s officielle hjemmeside.

Til B.T. forklarer Viaplays kommentatorduo John Nielsen og Jens Hansen, hvorfor USA er så vigtigt et marked for Formel 1.

»Formel 1 har kørt i USA før uden at bide sig fast. Nu vil man etableres i USA, fordi det er et kæmpe land. Man kan ikke kalde sig en VM-serie uden at være i USA, og der skal være plads til to-tre løb i USA. Det kan ikke passe andet,« siger den tidligere Le Mans-vinder John Nielsen.

Han har selv kørt sportsvognsløb i Miami i 1980erne, men det er altså først nu, at Formel 1 har fået overtalt lokalpolitikerne til at afvikle et grandprix.

»Der var over 100.000 tilskuere dengang. Det er stort at komme sådan et sted,« fortsætter Formel 1-eksperten.

Jens Hansen kalder det en massiv satsning fra Formel 1s side.

»Liberty har en idé om, at det er det rigtige tidspunkt nu, så de satser kraftigt. Det ville være et kæmpe kick,« siger han og tilføjer:

»Det åbner helt andre sponsormuligheder, fordi antallet af virksomheder, der vil finde sporten interessant, bliver udvidet ganske betragteligt.«

John Nielsen mener, at Formel 1 særligt kan takke Netflix-serien 'Drive To Survive' for sportens stigende popularitet i Amerika, mens Jens Hansen er overbevist om, at sporten bevæger sig i den rigtige retning.

»Showet og underholdningen bliver bedre, og det er den vej, man skal, hvis man vil skabe fans. Samtidig er der en speciel stemning omkring byløb som Miami og Las Vegas,« siger Jens Hansen.

USAs forhold til Formel 1 led et kæmpe knæk, da kun seks biler stillede til start i det farceagtige amerikanske grandprix i 2005.

Efter en årrække uden løb kom USA tilbage på kalenderen med et løb i Austin, Texas i 2012, der siden er blevet et af årets faste højdepunkter.

Historisk har kun Italien, Tyskland og Storbritannien lagt asfalt til flere Formel 1-løb end USAs 71.

Banen i Miami, der indeholder en helt unik detalje, bliver den 11. forskellige i USA til at være vært for et grandprix.

Du kan se Kevin Magnussen og de andre stjerner køre ræs søndag klokken 21.30 dansk tid på Viaplay eller følge løbet i B.T.s liveblog.

Andre læser også