Nye regler fra det internationale motorsportsforbund, FIA,  kan ende med at blive en katastrofe, mener den forsvarende Formel 1-verdensmester, Lewis Hamilton.

Fra og med næste grandprix træder nye regler i kraft i Formel 1. Reglerne betyder, at kørerne må modtage mindre instruktion under løbene fra teamcheferne i pitten.

Mercedes-køreren Lewis Hamilton havde søndag en svær dag i det ungarnske grandprix, da han efter at have startet i pole position, dumpede et par pladser ned.

Med de nye regler vil kørerne være mere overladte til sig selv. Det betyder, at eksempelvis Lewis Hamilton selv skal formå at finde en kørestrategi under løbet, så han kan vinde nogle placeringer.

Den forsvarende verdenmester mener, at reglerne vil gavne Formel 1-løbene, men han erkender også, at det kan give ændringer ved starten af løbet.

»Hvad der sker under løbene, kommer til at blive meget spændende. Men jeg tror, at de (FIA, red.) undervurderer, hvor meget indflydelse det har. Starten på løbet bliver enten det samme, eller det kan blive katastrofalt,« siger Hamilton til The Guardian.

»De skal måske overveje at lave løbende ændringer i de nye regler. Mit gæt er, at reglerne bliver justeret. Men jeg støtter op om det nye tiltag.«

Næste grandprix er den 22. august i Spa, Belgien.