Lyt til artiklen

Han er den kører i Formel 1, der har vundet flest løb. Og for tredje weekend i træk er han den mest upopulære kører i feltet.

Lewis Hamilton er blevet køreren, flertallet af Formel 1-fans elsker at hade. Max Verstappens fans, der i disse år fylder de fleste tribuner i Formel 1, begyndte at buhe højlydt af Hamilton ved Ungarns Grand Prix i starten af juli. Et par uger forinden havde han skubbet VM-rivalen Verstappen af banen i Silverstone, og den slags tilgiver hollænderens fans – kendt som 'den orange hær' – ikke.

I Ungarn hævdede Hamilton, at de buhende hollændere kun gav ham ekstra motivation, mens hans teamchef, Toto Wolff, sagde:

»Hvis tilskuerne råbte og skreg på deres favoritter – fint. Men buh-råb hører ikke hjemme i sport.«

Max Verstappens fans - 'den orange hær' - fylder tribunerne overalt i Europa. Her går de amok på Red Bull Ring i Østrig tidligere på sæsonen.
Max Verstappens fans - 'den orange hær' - fylder tribunerne overalt i Europa. Her går de amok på Red Bull Ring i Østrig tidligere på sæsonen. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Den sidste uge er buh-råbene mod Hamilton kun taget til. I Belgien i forrige weekend var de fleste tilskuere hollændere, og i denne weekend går Hamilton-hadet amok på Verstappens hjemmebane i Zandvoort.

»Personligt kunne jeg ikke finde på at tage til en begivenhed for at buhe. Og jeg ved, at jeg faktisk også har fans her i Holland. De er selvfølgelig i mindretal på tribunerne, men jeg har respekt for den måde, de håndterer buh-råbene,« siger Hamilton.

Og så laver den syvdobbelte verdensmester en sammenligning med sine egne fans, der næppe vil øge hans popularitet hos 'den orange hær':

»Britiske fans er fantastiske – jeg har aldrig hørt dem buhe af nogen.«

Max Verstappen (t.v.) og Lewis Hamilton side om side under den indledende træning til Hollands Grand Prix.
Max Verstappen (t.v.) og Lewis Hamilton side om side under den indledende træning til Hollands Grand Prix. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Max Verstappen har ikke tænkt sig at tale sine fans til ro.

»Det er ikke min opgave. Det er ligesom i fodbold: Hjemmeholdets fans vil altid buhe ad gæsterne – det er naturligt,« siger han.

Ferrari-kørerne Charles Leclerc og Carlos Sainz Jr. satte overraskende de hurtigste tider i fredagens indledende træning til Hollands Grand Prix, hvor Verstappen besatte femtepladsen. Hamilton blev blot nummer 11 efter at have stoppet ude på banen med et mekanisk problem.