»Videre til det næste løb!«

Kevin Magnussen er efter den skuffende indsats på Haas-teamets hjemmebane Circuit of the Americas udenfor Austin, klar til kæmpe videre.

Efter at være blevet påkørt af begge Sauber-biler – Pascal Wehrlein på første omgang og Marcus Ericsson mod slutningen – sluttede danskeren søndag aften på 16.- og sidste pladsen af de fuldførende kørere.

I en weekenden til glemmebogen for Haas-teamet fik det ikke meget bedre for teamkammerat Romain Grosjean, der kom i mål på 14.-pladsen.

Efter sammenstødet med Wehrlein på første omgang måtte Magnussen i pit, hvor han fik monteret et sæt af de langtidsholdbare soft-dæk.

»I den situation vi var havnet i, måtte vi prøve et eller andet,« forklarede Magnussen efter løbet:

»Det var planen, at jeg skulle køre løbet til ende på soft-dækkene, men det kunne ikke lade sig gøre.«

Sammenstødet med Ericsson kort før mål sendte igen Magnussen i pit, hvor han fik monteret et sæt friske super-soft dæk. Dem brugte han til på en af de sidste omgange, da bilerne på grund af de omtrent tomme tanke havde den optimale vægt, at sætte løbets tredjehurtigste tid.

Alligevel var konklusionen klar:

»Ikke en af vores bedste dage!«

Mens Haas sluttede uden point på hjemmebanen, scorede Renault med Carlos Sainz en flot syvendeplads, der betyder at de overhaler Haas i konstruktør-VM. Her ligger Magnussens team nu på ottendepladsen, henholdsvis fem og 10 point efter Renault og Toro Rosso, men 20 point foran McLaren på niendepladsen.

Næste afdeling af Formel 1-VM 2017 køres allerede i den kommende weekend i Mexico City.