Formel 1-stjernen Pierre Gasly mistede sin bedste ven, da den franske Formel 2-kører Antoine Hubert i forrige sæson blev dræbt i en tragisk ulykke på Spa-banen i Belgien.

Ulykken, der kastede en tung og sort sky ind over hele den samlede motorsportsverden, var et mareridt for vennen Pierre Gasly. (Se mere om ulykken i videoen øverst)

Sorgen og øjeblikket, hvor Gasly fik den værst tænkelige besked, deler Alpha Tauri-køreren nu i et smukt skriv hos mediet Theplayerstribune.

Ulykken skete lørdag eftermiddag i forbindelse med, at Formel 1 lige havde kørt kvalifikationen.

Antoine Hubert døde på tragisk vis på Spa-banen, da hans bil blev påkørt med høj hastighed af en konkurrent. (TRIBOUILLARD / AFP)
Antoine Hubert døde på tragisk vis på Spa-banen, da hans bil blev påkørt med høj hastighed af en konkurrent. (TRIBOUILLARD / AFP) Foto: Kenzo TRIBOUILLARD
Vis mere

Derfor vidste Pierre Gasly ikke andet, end at Antoine Hubert var involveret i en alvorlig ulykke, men ikke at den havde kostet ham livet.

Således sad Gasly rundtosset tilbage til et møde med teamet for at forberede søndagens løb, mens han gruede for vennens tilstand.

»Jeg begyndte at ryste. Jeg kunne ikke mærke mine hænder. Jeg kunne ikke høre, hvad andre mennesker sagde. Min vejrtrækning blev uregelmæssig, og mine hænder blev så svedige, at jeg havde svært ved at tage min telefon frem og tjekke de sociale medier for nyt,« fortæller Pierre Gasly

Han forklarer, at han skyndte sig ned til sin familie, da mødet med teamet var slut.

Pierre Gasly lægger blomster ved det sted, hvor hans ven Antoine Hubert omkom. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Pierre Gasly lægger blomster ved det sted, hvor hans ven Antoine Hubert omkom. (Photo by JOHN THYS / AFP) Foto: JOHN THYS
Vis mere

»Så snart mit møde sluttede, løb jeg ned for at se mine forældre og min kæreste, fordi jeg vidste, at de havde informationer. Jeg husker, at jeg kommer ned ad trappen og ser dem alle stå og snøfte. Jeg kunne se, at de var ødelagte. Og her vidste jeg, hvad det betød. Jeg vidste, at min ven var væk,« konstaterer Pierre Gasly.

»Jeg var ikke forberedt på det. For at være ærlig havde jeg ladet mine tanker vandre – tænke at måske var Antoine i koma eller noget i den stil. Men død? Død? Det havde jeg aldrig troet muligt,« fortsætter han.

Pierre Gasly fortæller, at den tragiske nyhed knækkede ham på stedet.

Det eneste, han kunne, var at græde som pisket.

»Jeg var fuldstændig knækket. Jeg græd, indtil jeg ikke kunne græde længere. Jeg har aldrig oplevet en værre følelse i mit liv. Aldrig,« siger Pierre Gasly og tilføjer:

»Den nat, da jeg lukkede mine øje for at sove, tænkte jeg på min ven.«