Daniel Ricciardo vil meget gerne være verdensmester.
Daniel Ricciardo vil meget gerne være verdensmester. Foto: ANDREJ ISAKOVIC

Daniel Ricciardo vil være verdensmester.

Det lægger den australske Formel 1-kører ikke skjul på – og hvis hans nuværende hold, Red Bull, ikke kan give ham mulighed for at jagte den ambition, er han klar til at forlade det.

Det siger Daniel Ricciardo i et interview med Motorsport.com.

»Jeg troede, at vi havde en god chance (for at være med i toppen, red.) i år, men sådan har det ikke udviklet sig.  Vi er stadig sluttet på podiet, men realistisk set har vi ikke været med i kampen om verdensmesterskabet, så det skal virkelig ske næste år med Red Bull. I hvert fald set fra mit synspunkt,« siger Daniel Ricciardo:

AUTO-PRIX-F1-ITA-QUALIFYING

»Jeg har været her er i en del år, og næste år skal vi tage et endnu større skridt frem end i år for virkelig at kunne overbevise mig om, at jeg kan vinde (mesterskabet, red.) med det her hold.«

Den farverige australske racerkører har været i Red Bull-regi i hele sin karriere. Først som juniorkører, siden hos Toro Rosso og siden 2014 hos Red Bull.

Han er 28 år, og hans kontrakt med holdet udløber efter 2018-sæson, hvilket også har skabt vedvarende rygter om interesse fra andre storhold som Mercedes og Ferrari.

»Den næste kontrakt, jeg skriver under på – uanset om det er en forlængelse eller med et helt nyt hold – bliver ikke bare på et år. Det bliver nok for tre år, så det kommer til at være et stort skridt i min videre karriere,« siger Daniel Ricciardo.

AUTO-PRIX-F1-ITA-PRACTICE

Selv om Mercedes og Ferrari har domineret tungt i år, har Daniel Ricciardo alligevel nuppet en enkelt grandprix-sejr som den eneste kører fra et andet team end frontduoen. Han er  desuden sluttet på podiet yderligere fem gange og ligger nummer fire i den samlede VM-stilling.

Det bare ikke nok til at tilfredstille ambitionerne hos Daniel Ricciardo.

»Jeg er helt sikkert gået gennem den utålmodige fase, og jeg konfronterer den stadig, for jeg vil ikke forlade Formel 1 uden et verdensmesterskab,« siger han:

»Og jeg tror stadig på, at det er muligt for mig. Jeg leder efter muligheden, hellere før end siden.«

Lyder det altså fra Daniel Ricciardo, der understreger, at han gerne vil vinde VM med Red Bull. Det er her hans hjerte ligger.

Men det kræver altså en ordentlig racer…

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.