Kevin Magnussen.
Kevin Magnussen. Foto: DIEGO AZUBEL

Nedtællingen er begyndt. Til onsdagens forestilling hos Formel 1-teamet Renault, hvor Kevin Magnussen efter al sandsynlighed bliver præsenteret som kører for 2016-sæsonen.

Og hos flere velkendte Formel 1-skribenter glæder man sig over, at Kevin Magnussen vender tilbage til motorsportens ’fineste klasse’.

Adam Cooper, der har en populær Formel 1-blog, skriver på Twitter om gensynet med den 23-årige dansker.

»Jeg må sige, at jeg er virkelig glad på Kevin Magnussens vegne. Han er top-fyr, og han vil få det bedste ud af muligheden hos Renault,« lyder vurderingen fra Adam Cooper.

AUSTRALIA FORMULA ONE GRAND PRIX

Han sammenligner danskerens comeback med Romain Grosjean, der i vinter er taget fra Lotus/Renault til den nye Haas-team. Franskmanden røg også ud af Formel 1 efter sin første (halve) sæson i 2009, hvorefter han vendte tilbage og fik et fast sæde i 2012.

»Man kan se på Kevin Magnussen som den ideelle erstatning for Romain Grosjean – en anden fyr, der fik en ny chance: Topmotiveret og en holdspiller,« lyder det fra Adam Cooper.

Det forventes, at Kevin Magnussen præsenteres onsdag kl. 13, når Renault præsenterer sin kørersammensætning for 2016-sæsonen. Og teamets nye racer.

Her vil danskeren træde frem sammen med britiske Jolyon Palmer. Ud er røget Venezuela-køreren Pastor Maldonado, der har mistet sin økonomiske opbakning fra hjemlanders statslige olieselskab, PDSVA. Han her selv erkendt, at ikke er med i år.

BRAZIL FORMULA ONE GRAND PRIX

Den udskiftning blev breaket af Autosport.com, og nu skriver sitets Grand Prix-redaktør, Ben Anderson, om Kevin Magnussens comeback.

»Vi står endnu foran at finde ud af, hvor god han egentlig er – og hvor god han kan blive. Maldonado er ikke ligefrem en fuser, men Magnussen er sandsynligvis mere en vinderhånd i det lange løb,« lyder det fra Ben Anderson.

Han remser op, hvilke indtryk danskeren efterlof fra 2014-sæsonen:

  • Han kom på podiet i sin debut.
  • Han var hurtigere end Jenson Button. 0,183 % hurtigere i kvalifikationen. Og tabte kun 9-10 samlet set i kvalifikationsøjemed til sin langt mere rutinerede kollega.

motorsport

Ben Anderson understreger, at det er ’et sjældent mirakel’, at man får en ny chance i Formel 1, hvor belønning ikke altid kommer efter fortjeneste. Her kan ’et potent mix af politik og økonomi være med til at svinge øksen’.

»Det er en brutal verden, hvor penge ofte trumfer talent, men når pengestrømmen tørrer ud, ændrer situationen sig igen. Som i dette tilfælde: En dør har lukket sig for Maldonado, mens en anden har åbnet sig for Magnussen,« skriver Ben Anderson.

Også BBCs Formel 1-skribent, Andrew Benson, byder den danske racerkører tilbage i Formel 1.

»To ting at sige om Maldonado/Magnussen: Maldonado har haft sin chance, og Magnussen fortjener at få sin.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.