Claire Williams husker, hvordan en fremmed person kom op til hende på en pub.

»Din far er en morder.«

Sådan fortæller hun om en episode, der fandt sted et års tid efter en af Formel 1-historiens mest tragiske hændelser: Da Ayrton Senna mistede livet i et Formel 1-løb 1. maj 1994.

Dengang for 25 år siden kørte den brasilianske racerstjerne for Williams-teamet ledet af Frank Williams, Claire Williams' far.

Claire Williams. Arkivfoto.
Claire Williams. Arkivfoto. Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Vis mere

Den 77-årige Williams-stifter blev derfor af mange sørgende udpeget som syndebukken for Sennas død, og Frank Williams måtte gennem en retssag, hvor han endte med at blive frikendt for manddrab.

Den dag på pubben, forstod Claire Williams, hvordan omverden så på hændelsen.

»Det var ikke rigtigt gået op for mig, hvordan folk havde det med ulykken. Det var ikke det, der skete, men jeg tror, nogle folk er uvidende,« siger Claire Williams til Press Association, hvor hun i et interview husker tilbage på tragedien.

I anledningen af 25-året for Ayrton Sennas død har Claire Williams, der i dag arbejder som teamchef for Williams-holdet, set tilbage på, hvordan hun oplevede den dag, der rystede Formel 1-verdenen.

Ayrton Senna og Frank Williams i 1994. Grand Prix'et på Imola betragtes som den mest tragisk weekend i Formel 1-historien, da østrigeren Roland Ratzenberger mistede livet i en ulykke dagen før Senna. De to var gode venner.
Ayrton Senna og Frank Williams i 1994. Grand Prix'et på Imola betragtes som den mest tragisk weekend i Formel 1-historien, da østrigeren Roland Ratzenberger mistede livet i en ulykke dagen før Senna. De to var gode venner. Foto: JEAN-LOUP GAUTREAU
Vis mere

»Jeg så løbet på mit værelse. Far var selvfølgelig væk, og mor så det nedenunder. Det var bare en forfærdelig ulykke, og jeg følte, at noget pludseligt lagde sig over vores hus. Det var meget mærkeligt,« fortæller Claire Williams til Press Association.

Frank Williams tog med til begravelsen i Ayrton Sennas hjemland Brasilien, hvor han med sine tre VM-titler var blevet folkehelt.

Familien frygtede for faderens sikkerhed i Brasilien, og Claire Williams blev med moderen isoleret fra omverdenen for at få ro.

Det gjorde de også, da Frank Williams selv kom til skade i en bilulykke og blev delvist lam.

Selv har Frank Williams ikke brugt meget tid på at tale om racerkørerens død.

Sådan er han ikke, forklarer Claire Williams, der helt officielt er viceteamchef under sin far, men de facto styrer holdet.

Formel 1-feltet har fri i den kommende weekend, hvorefter der er løbsweekend i Barcelona.

I anledningen af 25-året for Sennas død har denne uges afsnit af B.T.s Formel 1-podcast K-Magazine også handlet om den brasilianske legende. Den kan du høre mere til herunder: