Som bare 17-årig blev han den yngste Formel 1-kører nogensinde, og de seneste to år har han domineret den verdensomspændende sport.

Fra den dag, Max Verstappen blev født, var der kun ét mål i sigte: at blive verdensmester i Formel 1.

Hollænderens far, Jos, brugte sin egen fejlslagne Formel 1-karriere som brændstof til at gøre Max Verstappen til en født Formel 1-kører.

Og det var ikke en dans på roser. Nu afslører familien én særligt skelsættende episode fra barndommen.

Hele Max Verstappens liv har handlet om racerbiler og fart.
Hele Max Verstappens liv har handlet om racerbiler og fart. Foto: Viaplay/Team Verstappen
Vis mere

Det gør de i Viaplays nye dokumentarserie 'Max Verstappen: Anatomy of a Champion', hvor Verstappen åbner døren til sit liv.

Den voldsomme episode vender vi tilbage til.

I andet afsnit af serien hører man Formel 1-journalisten Scott Mitchell sige, at »Max Verstappen er den første nogensinde, der er opdraget til at være Formel 1-kører«, og at sportens fremtidige stjerner »skal leve og ånde sporten hver dag i barndommen, hvis de skal slå Verstappen.«

Jos Verstappen er manden, der har gjort sin søn til verdens bedste racerkører.

»Han tog det, han selv kunne have gjort bedre, og brugte det til at forberede mig til Formel 1,« fortæller Max Verstappen i serien.

»Jos kørte varevognen til løb, han betalte, han underviste, han gjorde alt, for at det kunne lade sig gøre,« fortæller Raymond Vermeulen, der er manager for Max Verstappen og i årevis har været ven af familien.

»Men nogle gange sagde jeg 'Jos, du er fra en anden planet'« fortsætter han.

Dét fik den dengang 15-årige Max Verstappen i dén grad at mærke efter VM i gokart i 2012.

En ung Max Verstappen og far Jos i 2013.
En ung Max Verstappen og far Jos i 2013. Foto: Viaplay/Team Verstappen
Vis mere

Max Verstappen skulle vinde. Men han begik en fejl og udgik.

»Min far var så vred på mig for at lave den dumme fejl. Jeg smed alt væk. Jeg var ked af det og forsøgte ikke at snakke med ham på hjemturen, der skulle vare 17 timer.«

Max Verstappen nåede dog ikke alle 17 timer i varevognen fra Italien til Holland.

»Han ville ikke snakke. Han var så vred. Så stoppede han på en tankstation og sagde 'så er det ud', og så kørte han sin vej,« fortæller Verstappen om den vilde episode.

Selvom Jos Verstappen har fået kritik for at mishandle sin søn på den måde, er han uenig i kritikken.

»Folk sagde, jeg var en dårlig far, men jeg mishandlede ham aldrig. Jeg underviste ham. Jeg var hård ved ham. Mange mennesker har ingen anelse om, hvad det kræver at nå toppen af sporten,« siger Jos Verstappen i serien.

Ifølge Viaplays Formel 1-ekspert John Nielsen, der selv har kørt racerløb mod Jos Verstappen, gik han lige til grænsen med sin opdragelse af Max Verstappen.

»Der er mange historier om, hvor hårdt det har været. Knægten skal selv ville det. Jos har forstået at køre ham til grænsen, og Max har selv mærket, hvor god han er,« siger John Nielsen til B.T.

Jos Verstappen og to-årige Max.
Jos Verstappen og to-årige Max. Foto: Viaplay/Team Verstappen
Vis mere

»Jeg sad alene med Max i en halv time i efteråret. Han er så fokuseret og sikker på, at han er den bedste. Han er en af de største nogensinde, hvad talent angår.«

Max Verstappen selv tyder da også på at være taknemmelig for den opdragelse, hans far gav ham.

»Min far ønskede, at jeg skulle blive bedre end ham og opnå mere, end han gjorde. Det er det, der sker nu. Jeg kan aldrig rigtigt se det som 'mig'. Når jeg vinder, er det 'os',« siger han.

»Max taler altid om 'os'. Men det er hans tid, ikke min,« fastslår Jos Verstappen, der nåede to tredjepladser som det bedste i 107 Formel 1-løb fra 1994 til 2003.

Den første af tre episoder af dokumentarserien kan ses søndag 2. april på Viaplay.

Søndag klokken 7 dansk tid kan du følge Max Verstappen, Kevin Magnussen og resten af Formel 1-stjernerne i Australiens Grand Prix live her på bt.dk.