Sebastian Vettel triumferede i Singapore, mens Mercedes fik smæk. Men løbet vil blive husket for, at en tilskuer pludselig gik rundt på banen.

Singapores Grand Prix var lidt over halvvejs og godt i gang, da bilerne pludselig fik besked på at sætte farten helt ned, og safetycar'en strøg ud af pitten.

Det hele var ret forvirrende, men så fandt tv-kamerarerne årsagen. En tilskuer var på en eller anden måde sluppet ind gennem sikkerhedshegnet, der omkranser bybanen i Singapore. Manden gik lige så stille ned langs banen og så ret upåvirket ud, selvom bilerne drønede forbi ham med op i mod 300 kilometer i timen.

Den skandaløse søndagstur stoppede dog efter et par minutter, da tilskueren igen fandt et hul i hegnet, som han kravlede ud af, før sikkerhedspersonalet fik fat på ham. Det kunne være endt helt galt, men heldigvis slap alle fra situationen uden skrammer.

Selve løbet blev en triumf for Ferrari, hvor Sebastian Vettel var fuldstændig suveræn og cruisede sejren hjem fra pole position. Tyskeren var kun i få perioder presset af Daniel Ricciardo, der fik en tiltrængt optur hos Red Bull, som ellers overvejer at trække sig sporten. Men måske dagens andenplads kan få teamet på andre tanker. Kimi Räikkönen blev nummer tre i sin Ferrari.

Løbet i Singapore blev derimod en foruroligende affære for Lewis Hamilton og Mercedes. VM-stillingens førende kører og den bedste racer i Formel 1 var pludselig bare en statist i Singapore. Først med en dårlig kvalifikation, og i selve løbet blev det kun værre.

Hamilton kunne slet ikke følge med og lå nede omkring femtepladsen, før hans racer begyndte at tabe motorkræft. Hamilton dalede ned gennem feltet, og han valgte til sidst at udgå - dog er han stadig en suveræn nummer et i den samlede stililng. Men løbet må bekymre Mercedes. For selv om Nico Rosberg gennemførte, så kunne han heller ikke følge med Ferrari og sluttede som nummer fire.

Og ja, det er efterhånden næsten overflødigt at notere det, men begge McLarens biler udgik også af løbet.