Der er vind i sejlende i Kevin Magnussen-lejren, efter det onsdag d. 3. februar kom frem, at den 23-årige dansker tager et af de to Formel 1 sæder hos Renault. Men bag kulisserne er der eftersigende ballade, og et brud med racerkørerens mangeårige manager står for døren.
Der er vind i sejlende i Kevin Magnussen-lejren, efter det onsdag d. 3. februar kom frem, at den 23-årige dansker tager et af de to Formel 1 sæder hos Renault. Men bag kulisserne er der eftersigende ballade, og et brud med racerkørerens mangeårige manager står for døren. Foto: Henning Bagger

Såvel Racerkører og motorsportsekspert Ronnie Bremer som den tidligere racerkører Thorkild Thyrring er enige i, at det er fint for Kevin Magnussen, hvis han skiller sig af med sin manager, Dorte Riis Madsen.

Kan Kevin Magnussen klare sig uden sin mangeårige manager Dorte Riis Madsen, som i 2014 fik ham ind i varmen hos McLaren og sikrede den dengang 21-årige dansker en plads i det eftertragtede racerløb?

Det mener motorsportseksperten Ronnie Bremer, der følger Formel 1 tæt, at han sagtens kan.

2412412141241242

»Jeg synes, at Dorte har gjort rigtig mange gode ting for Kevin undervejs, men nu er det måske på tide at komme videre,« siger Ronnie Bremer og følger op:

»Når man når til et vist punkt i ens forhold, så kan det ikke rigtig reddes mere, og så gælder det bare om at få reddet så mange tråde ud som muligt og komme videre derfra. Og det er nok der, det er nået til nu«.

bt.dk kunne tirsdag fortælle historien om, at samarbejdet mellem Kevin Magnussen og hans manager Dorte Riis Madsen hænger i en tynd tråd. I den historie bliver det angivet, at det er Kevin Magnussen selv, som har forhandlet sin nye Formel 1-kontrakt med Renault på plads med hjælp fra hans storsponser Anders Holch Povlsen.

Spekulationerne omkring Kevin Magnussens dårlige forhold til sin manager fik ekstra liv, da hun ikke dukkede op på pressemødet i Paris onsdag 3. februar, hvor Kevin Magnussen officielt genvandt et af de eftertragtede sæder i kongeklassen Formel 1.

Ronnie Bremer vil ikke udtale sig om, hvorfor Dorte Riis Madsen og Kevin Magnussens forhold har udviklet sig i den retning, som det har gjort, men en af de mest iøjnefaldende årsager er ifølge bt.dk's oplysninger, at Dorte Riis Madsen ikke fik sikret Kevin Magnussen et fast sæde i Formel 1 i sidste sæson, hvorfor han endte som reservekører hos McLaren.

pnygaardblog
Læs også:


»Dorte har måske undervurderet nogle af tingene lidt - forstået på den måde, at man har troet, at et stort talent alene var nok, men det er det ikke altid i den her sport. I mange tilfælde kræver det også en stor sum penge. Og når man ikke står med de store midler, så er det måske lidt svært,« siger Ronnie Bremer.

Den tidligere professionelle racerkører Thorkild Thyrring mener, at storsponsoren for Kevin Magnussen, Anders Holch Povlsen, bør have en stor tak for, at det nu er muligt, at en dansker tager et af de 22 eftertragtede sæder i den prestigefyldte motorsport.

Med udgangspunkt i at Kevin Magnussen med hjælp fra storsponsoren selv har forhandlet kontrakten med Renault hjem, siger Thorkild Thyrring videre, at det med al tydelighed viser, at konstellationen ’Kevin og Anders’ godt kan klare ærterne selv - og altså uden Dorte Riis Madsen.

Classic Race Aarhus

»Hvis investoren føler, at han selv bliver nødt til at sidde med ved bordet, så behøver man ikke længere en manager,« siger Thorkild Thyrring og uddyber:

»Det er en nøgtern vurdering. Hvorfor skulle man ellers selv sætte sig ved forhandlingsbordet, hvis man havde en, der kunne gøre det? Og hvis man troede, at man havde en, der kunne gøre det, men som ikke kunne alligevel, så sker der jo altid et skift.«

Intet er som bekendt offentliggjort endnu, og det har ikke været muligt at få en kommentar fra Dorte Riis Madsen. Kevin Magnussen har ikke ønsket at kommentere bt.dk's oprindelige historie.

Men som Ronnie Bremer siger, så viser Dorte Riis Madsens manglende tilstedeværelse i Paris sidste onsdag, at der er noget, der ikke længere er, som det var engang.

DanskMotorsporward

»Dét, at hun ikke var i Paris, er et tegn på, at deres forhold er lidt anstrengt. Der er ikke nogen af os, der kender kontrakten, men de skal jo videre på den ene eller den anden måde. Den nuværende situation gavner ingen,« siger Ronnie Bremer.

Dorte Riis Madsen har været manager for Kevin Magnussen, siden han var 14 år.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.