Pierre Gasly vandt søndag på sensationel vis sit første Formel 1-grandprix på Monza-banen.

Efter sejren fik han naturligvis muligheden for at fejre triumfen, og under et interview med Sky Sports kunne han også afsløre, at ingen ringere end den franske præsident, Emmanuel Macron, havde givet ham et kald.

»Jeg så lige, at præsident havde ringet. Så ham skal jeg lige ringe tilbage til, når jeg får et sekund,« sagde Gasly i aftes.

Om han fik fat i præsidenten efterfølgende melder historien ikke noget om, men det kunne tyde på, at han har gjort forsøget:

Franskmanden tog det ternede flag efter et grandprix, der bød på kæmpe crash, tidsstraf og genstart. Alt det var med til at skabe et vanvittigt løb, hvor Gasly slog alle de andre.

Han fik selskab af Carlos Sainz og Lance Stroll på podiet, og dermed var der ingen af de sædvanlige drenge på podiet. Det var blot det andet podie i karrieren for alle tre kørere.

»Hvad var det lige, vi gjorde!? Vandt vi lige det fucking løb!?« udbrød Alphatauri-køreren, kort efter han krydsede stregen. Følelserne var ikke til at styre.

Pierre Gasly fik sidste år chancen i Red Bull-raceren, men blev undervejs i sæsonen degraderet til Alphatauri efter et skuffende halvår for franskmanden.

Søndagens sejr var den første for Alphatauri under deres nye navn. Holdet hed tidligere Toro Rosso og har siden 2006 fungeret som Red Bulls andet hold. Her hiver de unge talenter op, som på sigt er tiltænkt en plads hos netop Red Bull.

Det var holdets blot anden sejr i 15 år i motorsportens fineste klasse. I 2008 tog Sebastian Vettel sin egen og holdets første sejr, da han også vandt på Monza. Han var dengang den yngste Formel 1-kører i historien til at vinde et grandprix.