Lørdag skulle det danske stortalent Christian Lundgaard på banen i til sit første F3-race.

Og det gik bestemt ikke stille for sig for den 17-årige debutant, der længe lå til at tage sejren.

Den fik han dog frataget, da han fik en tidsstraf på fem sekunder mod slutningen af løbet.

Det betyder, at han slutter som nummer to i det spanske i det nye F3, der er en sammenlægning af GP3 og europæisk Formel 3.

Christian Lundgaard fik en tidsstraf, da han genstartede for tidligt efter en virtuel safety car, hvor han kørte for hurtigt, men der gik noget tid, før danskeren selv opdagede det.

I første omgang troede han, at sejren var i hus, og han nåede også at juble efter løbet, inden han fik beskeden. I stedet var det Robert Shwartzman, der løb med sejren lørdag formiddag efter løbet, hvor Christian Lundgaard fik to point for at have kørt dagens hurtigste omgang.

Danskerens straf har allerede medført flere reaktioner på Twitter, hvor det lyder, at beslutningen om en tidsstraf er kontroversiel.

  • 'Jeg er tom for ord. Det første F3-løb og det er allerede kontroversielt.'
  • 'Sikke en joke'
  • 'Chokerende mangel på kommunikation'

Sådan lyder det blandt andet i kommentarsporet på Formula 3's profil.

Christian Lundgaard er et af Danmarks helt store talenter indenfor motorsporten, og sammen med Frederik Vesti betegnes han som et af de bedste bud på at være den næste til at 'lave en Kevin Magnussen' og komme ind i Formel 1.

I slutningen af april fik han da også mulighed for at køre sine første kilometer i Formel 1-regi. Det skete, da han af Renault blev indkaldt til at deltage i en show-kørsel i Paris' gader som reklame for Frankrigs Formel 1 Grand Prix i slutningen af juni.

Christian Lundgaard har de sidste tre år været medlem af det prestigefyldte Renault Sport Academy, der satser på at uddanne fremtidens Formel 1-stjerner, og Renault støtter også danskeren i det nye Formel 3-mesterskab, der altså startede lørdag.

Senere på året er det meningen, at Lundgaard skal teste en af Renaults Formel 1-biler fra 2016 eller 17. Allerede søndag skal Christian Lundgaard og resten af feltet i aktion igen, og her gælder det sprintløb.