Den danske racerkører Frederik Vesti skal i år køre Formel 3 for det hæderkronede Prema-team, som vandt mesterskabet i 2019.

17-årige Frederik Vesti har dermed scoret det umiddelbart bedste racersæde i sin opstigning mod Formel 1.

Prema, som teamet hedder, er en gigant i ungdomsklasserne under Formel 1 og vandt suverænt Formel 3-mesterskabet med russeren Robert Schwartzman fra Ferraris akademi samt anden- og tredjepladsen i den samlede stilling.

Derfor ligner det et decideret scoop, at Frederik Vesti har tilkæmpet sig en af teamets tre racere i 2020. Selv jubler danskeren over udsigten til at køre Formel 3 hos Prema.

Frederik Vest skal køre Formel 3 for det hæderkronede Prema-team
Frederik Vest skal køre Formel 3 for det hæderkronede Prema-team
Vis mere

»Jeg har siden mit mesterskab sidste år i den Regionale Europæiske F3-serie drømt om at kunne fortsætte hos Prema. Faktisk har jeg rent mentalt brugt det, hver eneste gang jeg satte mig ud i bilen. Hvert step jeg tog sidste år, vidste jeg ville være et step mod at kunne komme i betragtning hos Prema igen i 2020, hvis jeg lykkedes,« siger Frederik Vesti og fortsætter:

»I min verden handler alt om momentum. Alle os racerkørere drømmer om at få muligheden hos Prema. Min drøm er nu blevet til virkelighed. Og ja, jeg kniber mig selv i armen over det.«

Han kender teamet fra 2019, hvor han vandt det mindre regionale Formel 3-mesterskab, men nu gælder det altså den etablerede klasse, der ofte afvikles i forbindelse med Formel 1 rundt om i verden.

I 2019 blev en anden dansker, nemlig Christian Lundgaard, nummer fem i Formel 3, men det ventes, at han rykker op i Formel 2 i 2020.

Frederik Vesti takker blandt andre sin far for altid at have stået bag ham gennem hele karrieren, der har budt på mesterskaber i såvel gokart som Formel 4 og seneste den regionale Formel 3.

»Min far har givet mig gejsten og troen på, at alt kan lykkes. Min mentale træner har gjort mig stærk, så jeg kan være med på det her niveau og kapere det store pres, der følger med. At det handler om et sving ad gangen hver eneste gang, jeg sætter mig ned i den bil. At det handler om mig og ikke fokus på mine konkurrenter. Jeg har et 'let' hoved, når jeg går ud i bilen, pga. ham,« siger Frederik Vesti.

Det har ikke været billigt for den unge dansker at lande Formel 3-sædet hos Prema, der formentlig er i den dyre ende, da det er voldsomt eftertragtet.

Et ubekræftet bud kunne være, at det koster Frederik Vest i omegnen af 15 millioner danske kroner for en sæson. Et beløb, som en række sponsorer og investorer har betalt for at sikre ham den absolut bedste chance for at lykkes i det hårde mesterskab.

»Men min bil kører på penge. Alt for mange penge. Mine sponsorer og samarbejdspartnere har vist en helt utrolig velvilje over for mig. De viser mig en tillid år efter år, og nye kommer til. Det her projekt føles hvert år som et bundløst hul. Man har aldrig helt penge nok. Der er altid nogle ekstra test og løb, man gerne vil have med. Uventede skader, der koster en stor selvrisiko – og ekstra køretimer hos min driver coach, der skal give mig det allersidste. Jo flere penge, jo bedre forberedelser,« forklarer Frederik Vesti.