Kevin Magnussen under sidste uges testkørsel.
Kevin Magnussen under sidste uges testkørsel.

Begejstring, men med måde.

For det kan godt være, at Kevin Magnussen kørte masser af omgange i løbet af sidste uges test for sit nye hold, Renault – motoren ser endnu ikke ud til helt at kunne følge med de bedste helt fremme. FÅ DET STORE OVERBLIK OVER DE FØRSTE TESTDAGE HER

Sådan vurderer Grand Prix-redaktør Ben Anderson fra det velinformerede Autosport.com de første fire testdage. Her vurderer han, at Renault-motoren har et stykke op til de bedste motorer.

kmagdrark

»Set fra sidelinjen er det tydeligt, at Renault (i bedste fald) er den fjerdebedste motor lige nu, bag Mercedes og Ferrari (inklusive sidste års Ferrari-motor).«

Daniel Ricciardo udtrykte heller ikke begejstring over motoren i forbindelse med sidste uges test – Red Bull-holdet kører stadig med Renault-motor trods sidste års samarbejdsvanskeligheder:

»Den føles stort set, som vi sluttede den seneste sæson,« sagde australieren i løbet af testdagene på Circuit de Catalunya.

mcla

Ben Anderson anfører hos Autosport.com, at det af flere grunde er forståeligt, at Renault-motoren halter lidt bagefter:

  1. Først sent i december blev Renaults overtagelse af Lotus-teamet effektueret.
  2. Lotus’ arbejde med motoren i løbet af 2015 blev påvirket af et meget dårligt forhold til Red Bull.
  3. Først i oktober 2015 kom en egentlig opgradering af Renault-motoren.

Ben Anderson vurderer dog, at der er én positiv ting at tage med fra test-kørslen og de mange omgange, som Kevin Magnussen tilbagelagde:

»Renault har fået en solid og leveringsdygtig bil,« konkluderer Ben Anderson.

BigMag

Renault-boss Frederic Vasseur holder også fast i de afdæmpede forventninger til den forestående comeback-sæson. Til Autosport.com siger han:

»Hvis du spørger mig, om vi kan få en verdensmester i år, så vil jeg sige ‘nej’. Hvis du ser på fortiden, så tog det fem-seks år for hold som Red Bull, Mercedes og Ferrari at skabe nå derop. Det kan ikke gøres på den korte bane. Vi skal have et langsigtet projekt.«

Formel 1-feltet test igen tirsdag-fredag i denne uge. Efter planen skal Kevin Magnussen denne gang først i Renault-raceren, dvs tirsdag og onsdag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.