Kevin Magnussen blev nummer to i sit første Formel 1-løb i Australien, efter Daniel Ricciardo blev diskvalificeret.
Kevin Magnussen blev nummer to i sit første Formel 1-løb i Australien, efter Daniel Ricciardo blev diskvalificeret. Foto: DIEGO AZUBEL

Det er endnu ikke officielt. Og først onsdag præsenterer storsatsende Renault sit kører-lineup for den kommende sæson - men BT kan fredag afsløre, at Kevin Magnussen allerede har sat sin underskrift på en aftale med den franske bilgigant.

Det skete en af de seneste dage i denne uge, erfarer BT fra flere velorienterede kilder. Men det er stadig ikke bekræftet.

Og ifølge Autosport kan Pastor Maldonado potentielt komme tilbage til forhandlingsbordet med et stort millionbeløb, og så kan situationen pludselig ændre sig igen.

Det vides endnu ikke, hvor lang Kevin Magnussens aftale med Renault er, eller om han og rigmanden Anders Holch Povlsen fra Bestseller har haft penge med til det franske Formel 1-team.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kevin Magnussen, hans manager Dorte Riis og hans far Jan Magnussen.

Det var det anerkendte motorsportsmedie Autosport og mere præcist mediets Formel 1-redaktør, Ian Parkes, der breakede historien om danskerens comeback sent torsdag eftermiddag og begrundede det med et sydamerikansk forhandlingskollaps.

Pastor Maldonado, Kevin Magnussens værste rival i jagten på F1-comebacket, har længe siddet i førerposition til sædet ved siden af Jolyon Palmer, men venezuelanerens kontrakt har været betinget af økonomisk støtte fra baglandet. Det er netop den, som nu er kørt af banen.

MOTOR-RACING-PRIX/

Storsponsoren PDSVA, Venezuelas statslige olieselskab har ifølge Autosport ikke formået at overholde de kontraktlige forpligtelser i forhold til en aftale, og det skal have fået Renault til at vende tommelfingeren ned. Og i stedet smide en kontrakt i hænderne på Kevin Magnussen, som uden tøven slog til i denne uge.

Dermed kan 23-årige Kevin Magnussen højst overraskende atter sætte sig i en af verdens hurtigste biler efter at have været væk fra Formel 1s forjættede cirkus i 2015-sæsonen. Her ramte han podiet i sit første grandprix i 2014 - men mistede altså pladsen hos McLaren, da Fernando Alonso kom til efter danskerens debutsæson.

AUSTRALIA FORMULA ONE GRAND PRIX

Ifølge Autosport er der dog – set med danske briller – stadig en minimal risiko for, at PDSVA og Renault finder en løsning, men det menes at være meget usandsynligt. PDVSA har allerede været bagud med betalinger til Renault, og olieselskabet er samtidig fedtet ind i så mange skandaler, at det næpper øger chancerne for, at det delvist statsejede firma Renault lander en aftale med PDVSA.

BT har forgæves prøvet at finde ud af, om der i Kevin Magnussens kontrakt findes en klausul, så danskerens aftale kan ophæves, hvis Pastor Maldonado alligevel finder de nødvendige økonomiske midler.

Heldigvis for Magnussen har Renault længe haft et godt øje til ham.

AUSTRALIA FORMULA ONE GRAND PRIX

I 2013 vandt danskeren F1-rugekassen Formula Renault 3.5 Series, hvilket høstede stor anerkendelse hos franskmændende, og for et par uger siden besøgte Kevin Magnussen Renaults Formel 1-hovedkvarter i engelske Enstone. Her var Kevin Magnussen ledsaget af den danske milliardær Anders Holch Povlsen, som ifølge BTs oplysninger har en finger med i spillet, der sikrer Magnussen et comeback.

Flirten mellem Renault og Kevin Magnussen har været der længe. Nu bliver det endelig et fast forhold. Kevin Magnussen er tilbage på den største scene. Nu gælder det bare om at holde fast.

Også The Daily Telegraph skriver, at ‘Magnussen vender tilbage til Formel 1, fordi Maldonado bliver vist døren’, og at Magnussens folk har forhandlet en kontrakt på plads i Enstone de seneste dage.

Her skriver Formel 1-korrespondenten Daniel Johnson:

»Kevin Magnussens overraskende comeback til Formel 1 er næsten på plads, og Renault er ved at forberede danskerens ankomst i stedet for den ulykkes-ramte Pastor Maldonado i næste uge.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.