Det kom som en overraskelse, da FC København-træner Ståle Solbakken dukkede op på tredjedagen af den store retssag mellem Kevin Magnussen og hans tidligere mangeårige manager, Dorte Riis Madsen.

Striden om millioner mellem de to parter fortsatte i dag i Københavns Byret, hvor de to parters advokater skulle procedere. Her dukkede Solbakken op - afslappet klædt i T-shirt og shorts - for at give sin støtte til Dorte Riis Madsen.

»Jeg kommer for at støtte Dorte. Hun er en god ven af familien. Hun er en sympatisk dame, som jeg ved har gjort et godt stykke arbejde med Kevin. Jeg har stor tillid til hende,« sagde Solbakken, som er en personlig ven med Dorte Riis Madsen gennem flere år, til B.T. Sport.

Adspurgt om der også er principielle årsager i striden mellem motorsports-managerne og motorsportstalentet, lød svaret fra FCK-cheftræneren:

Ståle Solbakken ankom torsdag morgen til retten. Vis mere

»Jeg er ikke dybt inde i sagen. Det er ikke mit job. Jeg vil gerne vise, at jeg støtter Dorte og tror på hendes sag, og jeg vil gerne vise, at man kan stole på hende 365 dage om året,« sagde Solbakken, som ikke skulle vidne i retten, men som sad på tilhørerpladserne i en times tid.

Det var sidste retsdag i sagen, som har strukket sig over mere end et år, og hvor der tidligere har været flere forgæves mæglingsforsøg mellem de to parter.

Dorte Riis Madsen vil have rettens ord for, at hun blandt andet har ret til 20 procent af Kevin Magnussens indtægt frem til 2021, da han, ifølge Riis Madsen, har misligholdt deres fælles manageraftale, som blev indgået i 2008 og siden revideret i 2011.

Kevin Magnussen mødte selv op i Københavns Byret tidligere på året. (Foto Bax Lindhardt) Vis mere

Der er også en tredjepart i sagen, advokat Kristian Goth Paaschburg, som i samme forbindelse er blevet sagsøgt af Magnussens lejr for at have givet dårlig rådgivning til Kevin Magnussen i forbindelse med den aftale, han har med Dorte Riis Madsen.

Det er ventet, at retten skal bruge fire til seks uger for at komme frem til en afgørelse i sagen, hvor både Kevin Magnussen, Dorte Riis Madsen og Kevins Magnussens far, Jan Magnussen, har været i vidneskranken.

På retssagens første dag, i mandags, kom det frem, at det især var personlige problemer mellem Formel 1-stjernen og manageren, der var årsagen til, at samarbejdet kuldsejlede.

Det fortalte 25-årige Kevin Magnussen, da han satte sig i vidneskranken.

»I starten var samarbejdet godt, men jeg tror, at Dorte og jeg begynder at få problemer personligt.«

Tidliger på året mødte Dorte Riis Madsen op i Københavns Byret, da sagen stadig var i gang. Her forlader hun retten med sin advokat, Martin Dahl Pedersen. (Foto Bax Lindhardt) Vis mere

Dette bekræftede Riis Madsen, som blev spurgt, om der har været konfrontationer undervejs i forløbet mellem de to.

»Ja. Det er derfor, at jeg siger, at det har været udfordrende. Jeg havde med et ungt menneske at gøre, som udvikler sig, og som også får sine egne meninger,« forklarede Dorte Riis Madsen, som indgik manageraftalen med Kevin Magnussen tilbage i 2008, da den danske Formel 1-stjerne blot var 14 år og et af mange store motorsportstalenter med en drøm om Formel 1.

Den gik i opfyldesle i 2013, hvor det lykkedes for makkerparret efter mange års hårdt arbejde at score en aftale med McLaren-temaet. Siden gik forholdet skævt. Ifølge Dorte Riis Madsen stoppede samarbejdet reelt i september 2015.