Den tidligere spanske Formel 1-verdensmester og nuværende McLaren-kører Fernando Alonso stopper karrieren i Formel 1 efter denne sæson.

Det skriver McLaren i en pressemeddelelse  tirsdag eftermiddag.

»Efter 17 vidunderlige år i denne fantastiske sport er det tid til en forandring og komme videre. Jeg har nydt hvert enkelt minut af de vidunderlige sæsoner, og jeg kan ikke takke de mennesker, der har bidraget, nok for at have gjort dem alle så specielle,« fortæller Fernando Alonso.

Fernando Alonso har tidligere kørt for Ferrari. Han startede sin karriere i Formel 1 hos holdet Minardi, inden han i 2003 skiftede til Renault.
Fernando Alonso har tidligere kørt for Ferrari. Han startede sin karriere i Formel 1 hos holdet Minardi, inden han i 2003 skiftede til Renault. Foto: HAMAD I MOHAMMED
Vis mere

Fernando Alonso, der betragtes som en af de største Formel 1-kørere nogensinde, forklarer desuden, at det ikke er en spontan beslutning, han har taget.

»Jeg tog denne beslutning for nogle måneder siden, og det var en bestemt en. Ikke desto mindre vil jeg gerne takke Chase Carey (chefen i Formel 1, red.) og Liberty Media for deres forsøg på at ændre min mening og alle, der har kontaktet mig i løbet af denne her tid,« fortæller Alonso.

Fernando Alonso vandt senest et Grandprix tilbage i 2013, hvor han kørte først over stregen i sit hjemland Spanien.
Fernando Alonso vandt senest et Grandprix tilbage i 2013, hvor han kørte først over stregen i sit hjemland Spanien. Foto: BORIS HORVAT
Vis mere

Hvad fremtiden bringer for Alonso, vil han endnu ikke afsløre.

»Lad os se, hvad fremtiden bringer. Nye og spændende udfordringer er lige rundt om hjørnet. Jeg er i en af de gladeste perioder i mit liv nogensinde, men jeg er nødt til at tage ud og finde nye eventyr,« fortæller han.

Den spanske kører fik sin debut i Formel 1 tilbage i 2001. I 2005 blev han den dengang yngste verdensmester nogensinde og genvandt også verdensmesterskabet året efter. Dengang kørte han for Renault.

Derudover har spanieren vundet 32 grandprixer og været på podiet 97 gange.

Fernando Alonso har i de senere år ikke haft nær den samme succes i Formel 1-bilen, og hans seneste grandprix-sejr er helt tilbage i 2013.

I år strøg han dog helt til tops i LMP1-klassen, da han med Toyota vandt 24 timers-løbet Le Mans, i hvad der var hans debut.

Fernando Alonso ligger aktuelt nummer ni i VM-stillingen, hvor han er et point efter danske Kevin Magnussen. Der resterer ni grandprixer af den spanske kørers Formel 1-karriere.