Romain Grosjean vandt sæsonens interne kvalifikationsdyst hos Haas med 11-10 over Kevin Magnussen.

Formel 1-køreren Kevin Magnussen (Haas) starter som nummer 13, når sæsonens sidste grandprix køres søndag i Abu Dhabi. Det står klart efter lørdagens kvalifikation.

Samtidig var det endnu en skidt dag for danskeren i det interne Haas-regnskab, hvor han duellerer mod Romain Grosjean.

Som det har været tilfældet i det meste af efteråret starter Grosjean atter foran sin danske kollega i søndagens grandprix. Franskmanden blev nummer syv i kvalifikationen.

Det er femte gang i træk, at franskmanden overgår Magnussen i kvalifikationen, og i årets samlede kvalifikationsregnskab ender Grosjean med at vinde Haas-dysten 11-10.

I begyndelsen af sæsonen var det ellers Magnussen, som havde et klart overtag i kvalifikationerne, men i blot en af de sidste ni kvalifikationer har han været hurtigere end Grosjean.

I lørdagens første kvalifikationsrunde, Q1, lå Magnussen længe blandt den gruppe af kørere, der ikke ville få lov til at køre Q2, men danskeren sneg sig akkurat med til kvalifikationsrunden.

Også i Q2 lå Magnussen på den forkerte side af elimineringsstregen, og denne gang kunne han ikke forbedre sig tilstrækkeligt meget i sit sidste forsøg på at snige sig med til den afgørende Q3.

I Q3 var Lewis Hamilton (Mercedes) hurtigst. Briten starter derfor i pole position lige foran holdkammeraten Valtteri Bottas.

Når Fernando Alonso (McLaren) søndag kører sit sidste Formel 1-grandprix, starter den tidligere verdensmester fra en position som nummer 15.

Genoplev kvalifikationen nedenfor.

/ritzau/