ARKIVFOTO. Autosport skriver, at den danske racerkører Kevin Magnussen på onsdag i Paris præsenteres hos Renault.
ARKIVFOTO. Autosport skriver, at den danske racerkører Kevin Magnussen på onsdag i Paris præsenteres hos Renault. Foto: MARK DADSWELL

Kevin Magnussen sidder med al sandsynlighed i Renaults Formel 1-racer, når årets første grandprix køres i Australien i marts.

Den danske racerkører napper med al sandsynlighed sædet ved siden af Jolyon Palmer for næsen af Pastor Maldonado, og dermed vil Kevin Magnussen være klar til et comeback til den scene, han bragede ind på for to år siden. Renault-teamet præsenteres onsdag i Paris.

AUSTRALIA FORMULA Odssd

Herhjemme kan begejstringen over at få en dansk repræsentant i det eksklusive selskab dårligt overvurderes, men også i udlandet er der glæde at spore over det forventede comeback. Kevin Magnussen vil være en gevinst for hele Formel 1.

Sådan lyder vurderingen i hvert fald fra Jonathan Noble, der er Formel 1-redaktør på det store globale motorsportsmedie motorsport.com og anses for at være en af de mest vidende Formel 1-journalister.

AUSTRALIA FORMULA ONE GRAND PRIX

I en længere kommentar om Kevin Magnussens ventede comeback indleder Jonathan Noble med at fremhæve danskerens stålfaste kamp på en retur til verdens hurtigste racerklasse. Selv da det så allermest håbløst ud.

Derefter begiver han sig ud i en redegørelse af Renaults store tro på Magnussen, som blandt andet har rødder i danskerens triumf i Formel Renault 3.5 tilbage i 2013. Den sejr sikrede Magnussen en plads i McLaren-teamet.

»Det er ret sjældent for F1-kørere at få en chance mere, så det siger meget om den tro, Renault-ledelsen har på hans evner, at de satser på ham, hvis Maldonado-aftalen i sidste ende kollapser,« skriver Jonathan Noble.

AUSTRALIA FORMULA ONE GRAND PRIX

Dermed henviser han selvfølgelig til torsdagens store historie om, at Pastor Maldonado IKKE lykkes med at have de påkrævede oliemillioner i ryggen fra storsponsoren PDVSA. Dermed er vejen banet for Kevin Magnussen, som vil blive præsenteret i Paris onsdag, medmindre Pastor Maldonado alligevel mod forventet får skrabet et kæmpe millionbeløb sammen, som vil være for fristende for Renault.

Det sker dog næppe, og dermed styrer Magnussen direkte mod det eftertragtede sæde, hvilket ifølge Jonathan Noble vil være en gave for hele Formel 1-cirkusset.

»Også for Formel 1 er det altid godt at have en ny bølge af beslutsomme unge: Især en med Magnussens karakter og beslutsomhed,« skriver redaktøren og henviser derefter til Kevin Magnussens interview med netop motorsport.com, kort efter han blev droppet af McLaren. Her stod Magnussen fast på drømmen om at blive verdensmester.

Som Jonathan Noble afslutter:

»Der kan meget vel vente nogle spændende tider ude i horisinten. Både for F1 og ham - betinget af, hvad der ankommer fra Venezuela i denne uge«.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.