Otte løb. Ikke mere.

Hartleys Formel 1-fremtid ser ikke just lys ud.

Flere motorsportsmedier kunne onsdag fortælle, at hans hold, Toro Rosso, har forsøgt at hente en afløser for newzealænderen, der allerede skulle sætte sig i sædet fra sæsonens niende grandprix i Østrig i begyndelsen af juli.

Det skulle dreje sig om McLaren-reserven Lando Norris. Den 18-årige englænder betragtes som et af motorsportens største talenter, hvilket han i år viser i Formel 2. Her fører han løbsserien.

McLaren har dog afvist henvendelsen.

»Vi er ikke overraskede over, at andre hold henvender sig til vores kørere. De betragter dem tydeligt som talentfulde, og det gør vi også,« lyder det i en udtalelse fra holdet.

Toro Rosso har ikke villet kommentere på historierne om udskiftningen.

McLaren menes selv at ville holde fast i Lando Norris, fordi begge holdets nuværende Formel 1-kørere, Fernando Alonso og Stoffel Vandoorne, har kontraktudløb efter denne sæson.

Derfor er teenageren i spil til et sæde hos holdet næste år.

Omvendt er 28-årige Brendon Hartley er trods sin høje alder kun i gang med sin første fulde sæson i Formel 1, efter at Torro Rosso hentede ham ind til de sidste fire løb i 2017.

Holdet skulle dog være utilfreds med mængden af fejl i år – det skriver BBC – og indtil videre ser det ud til, at han får lov at køre videre lidt endnu.

Men det kan være på lånt tid. Toro Rosso kan tænkes at finde en helt anden afløser – eller også er det muligt, at holdet forsøger at hente Lando Norris senere på året.

Ifølge BBC skulle der eksistere en klausul i hans kontrakt med McLaren, der skal give ham et kontraktilbud inden oktober i år. Ellers kan han frit skifte til et andet hold.

Selv siger han om interessen:

»Jeg er beæret over historierne, men jeg er fokuseret på Formel 2 og er knyttet til McLaren. Den her slags ting sørger min agent for,« siger Lando Norris til Autosport.com.

Hartley har scoret et enkelt VM-point i denne sæson. Det hentede han med en 10.-plads i Aserbajdsjan.

To kørere har faktisk slet ikke fået point i år. Den ene er Kevin Magnussens holdkammerat hos Haas, Romain Grosjean, og Williams’ Sergej Sirotkin.