Kevin Magnussen (Renault) in the pits with his helmet on during testing at the Circuit de Cataunya in February 2016. Photo: Grand Prix Photo
Kevin Magnussen (Renault) in the pits with his helmet on during testing at the Circuit de Cataunya in February 2016. Photo: Grand Prix Photo

Der er kun få dage til Formel 1-sæsonens første grandprix-weekend. Og Kevin Magnussen er klar til vise sig frem igen i den fineste motorsportsklasse. 

Men han erkender også, at Renault-raceren endnu mangler lidt. Det siger han i et interview med sit nye holds hjemmeside.

»Vi har et godt udgangspunkt, og vi er trygge ved det, vi har. Vi er ikke helt tilfredse med ydeevnen, men vi har omvendt det godt med det sted, vi befinder os og er tilfredse med det, vi har opnået på den kort tid til rådighed,« siger Kevin Magnussen om Formel 1-teamet, der først kort før jul officielt overtog Lotus-holdet:

588

»Vi ved, hvor vi kan være bedre. Det er endnu ikke den bedste motor eller den bedste racer, men vi ved, hvordan vi skal forbedre os. Vi skal arbejde videre, så skal det nok komme,« siger Kevin Magnussen, der har vidt forskelligt udbytte af de hidtidige krafttag Albert Park i Melbourne, hvor det går løs med træninger på fredag.

Kevin Magnussen i sin Renault-racer.

Det er tredje gang i karrieren, at den 23-årige danske racerkører står foran det australske grandprix.

  • I 2014 kørte han sig til en andenplads i sin Formel 1-debut hos McLaren.
  • I 2015 brød hans motor i brand allerede inden starten på løbet, hvilket blev startskuddet til en ret så problematisk for både ham selv og ikke mindst for McLaren.

Han holder stadig fast i, at Renaults optimale formåen i det forestående grandprix på søndag vil være en placering lige omkring top-10. Eller rettere: Lige udenfor.

»Men hvis alt gør godt, hvem ved, hvad der kan ske? Man skal aldrig gå ud fra, at man får point, men hvis vi kan forlade Australien med point vil vi være glade. Det er mit mål. Og hvis både Jolyon og jeg kan få point vil det være en fantastisk præstation,« siger Kevin Magnussen.

588

Han lægger vægt på, at han er faldet godt til på det franske hold, og at han ser frem til igen at sætte sig i en Formel 1-racer.

»Jeg er ekstremt motiveret efter at have været væk i et helt år. Jeg har siddet udenfor i så mange weekender i løbet af sæsonen, så jeg er sulten efter at vise mit værd,« siger Kevin Magnussen.

Og selv om Renault-raceren endnu ikke er helt optimal, så føler han sig helt klar efter en godkendt forsæson med mange omgange i testkørslerne.

»Jeg kunne egentlig ikke have bedt om mere. Jeg har fået tjekket systemerne, og jeg føler mig klar til at tage til Melbourne og køre.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.