Lyt til artiklen

Prisen på el fortsætter med at være skyhøj og har sagt gang i debatten om belysning og julelys, og hvordan man kan bespare.

B.T. har tidligere skrevet om, hvordan man delvist slukker for den velkendte Irma-høne, ingen julelystradition på D'Angleterre og Albertslund Kommune der skruer ned for gadebelysningen.

Men hos Aalborg Zoo og Fårup Sommerland har man ikke planer om at ændre på noget. Det skriver TV 2 Nord.

»Vi har ingen planer om at lukke ned for vores julebelysning i år,« siger Henrik Vesterskov Johansen, der er administrerende direktør i Aalborg Zoo.

Årsagen til Aalborg Zoos udmelding er lige til.

De har nemlig ingen problemer med energipriserne, fordi de for nogle år tilbage fik låst deres elpris fast indtil 2025. Og derfor får det ingen konsekvenser for julebelysningen.

I Fårup Sommerland er 'Lysfald' en vigtig og populær begivenhed, når efterårsferien falder. Derfor er løsningen ikke, at man dropper lysbegivenheden på trods af energikrisen.

»Det svarer jo til, at vi tager et produkt af hylden, og hele vores forretning baserer sig på, at vi har gæster,« siger Rasmus Mortensen i artikel med TV 2 Nord.

På Sjælland er julelysdebatten også ankommet, men Køge Handel freder Køges julelys, skriver sn.dk.

»Vi følger naturligvis med i, hvad der sker rundt om i verden, og kommer vi dertil, hvor det direkte forbydes ved lov at have julelys, så makker vi selvfølgelig ret. Men som det ser ud nu, så kommer der julelys i hele byen,« fortæller aktivitetschef i Køge Handel Katja Jensen.