Lyt til artiklen

Det er efterhånden et årligt ritual, og 2023 bliver ingen undtagelse.

Har du tv-pakke eller visse former for telefoni eller bredbånd hos YouSee, bliver du ramt af en prisstigning.

YouSee melder nemlig, at de fra 1. januar 2023 hæver prisen for alle kunder med tv-pakke og for nogle af kunderne med internetforbindelse og mobiltelefoni.

For tv-pakkerne stiger priserne med mellem 20 og 40 kroner om måneden, alt efter størrelse.

På de bredbånd- og teleprodukter, der stiger i pris, er der tale om en prisstigning på 10 kroner om måneden, lyder det.

YouSee forklarer, at prisstigningerne sker, fordi indholdsrettigheder er fortsat opad i pris, og fordi omkostningerne til YouSees netværksleverandører er steget.

»Jeg tror, alle danskere har kunnet mærke, at alting er blevet dyrere. Vi er derfor meget opmærksomme på, at det er udfordrende tider for vores kunder,« siger Christian Morgan, direktør for YouSee, i en pressemeddelelse:

»Derfor arbejder vi som ansvarlig operatør på at finde den rette balance mellem at drive holdbar virksomhed og have et forsvarligt prisniveau over for vores kunder.«

Ifølge YouSee er der tale om prisstigninger, som udelukkende går til at dække de stigende omkostninger – og at YouSee altså ikke selv kommer til at tjene flere penge på det.

»Øgede omkostninger gør desværre prisstigninger nødvendige. Vi hæver ikke priserne for at øge indtjeningen fra vores kunder. Vi hæver priserne på vores tv-pakker, fordi omkostningerne til tv-rettigheder og særligt sportsrettigheder stiger så voldsomt,« udtaler Christian Morgan i pressemeddelelsen:

»Det er vi nødt til at reagere på. I en tid, hvor vi desuden er ramt af inflation og stigende energipriser, bliver vi nødt til at sende dele af den samlede regning videre.«

Alle kunder, der rammes af en prisstigning, får besked de kommende måneder.