Virksomheden Demant har torsdag fyret koncerndirektør Arne Boye Nielsen og to ledende medarbejdere i datterselskabet Demants diagnostikforretning.

Det oplyser høreapparatsgiganten selv i en børsmeddelelse, skriver Watchmedier.

Det sker ifølge mediet efter en undersøgelse af kulturen i virksomheden.

Her fremgik det nemlig, at »de ikke i tilstrækkelig grad har formået at sikre en sund arbejdskultur i Demants diagnostikforretning«.

Ledelsen overtages midlertidigt af finansdirektør René Scheider, og administrerende direktør Søren Nielsen overtager ansvaret for Communications.

54-årige Arne Boye Nielsen har været ansat i Demant i mere end 30 år, skriver Berlingske. Det seneste år som en del af topledelsen.

Den administrerende direktør hos Demant, Søren Nielsen, bekræfter til finansmediet Marketwire, at der har været kulturproblemer i afdelingen.

»Tillid, integritet og respekt er kulturbærende værdier i Demant, og vi har konkluderet, at disse afgørende værdier ikke er blevet forvaltet på tilstrækkelig vis,« siger han i en kommentar til mediet.

»Vi har konstateret, at der er brug for en forandring af ledelseskulturen i Demants diagnostiske forretning – helt i tråd med at være en inkluderende og rummelig arbejdsplads for alle.«

Demant oplyser ikke umiddelbart yderligere om, hvad sagen konkret handler om.

Ifølge Demant selv omhandler fratrædelserne ikke forhold med økonomisk betydning for virksomheden.

Demant producerer høreapparaterne Oticon og Bernafon.

I 2022 omsatte virksomheden for 19,7 milliarder kroner og havde et resultat efter skat på to milliarder kroner.