Lørdag middag indførte regeringen et påbud om, at alle i hele landet skal bære mundbind i offentlig transport.

Det betyder, at man skal bære mundbind i bus, tog, taxa på togstationer, busholdepladser osv. Påbuddet er gældende fra om en uge.

Allerede nu begynder landets supermarkeder at skynde sig ud med budskaber om, at du kan mundbind hos dem - og hvor meget de koster.

Coop, der driver Fakta, Kvickly, SuperBrugsen og Irma, meldte allerede ud i sidste uge, at de regner med, at prisen på mundbind ryger ned i en stykpris omkring 2,95 kroner.

I Dagrofa, der driver Letkøb, Min Købmand, Meny og Spar-kæderne, lyder det også, at der nu bliver købt solidt ind af mundbind. 10 millioner mundbind er således på vej på lager.

Salling Group, der driver Netto, Bilka og Føtex, har lørdag middag sendt en pressemeddelelse ud om, at de nu driver prisen ned, så mundbind koster tre kroner stykket i alle deres butikker.

»Så der er rigeligt. Vi sætter dem til salg for tre kroner stykket,« lyder det fra Mariam Skovfoged, kommunikationsdirektør for Dagrofa.

Også Rema 1000 har en stor leverance af type 2-mundbind på vej ud i butikkerne. De skal gerne være på hylderne de første steder fra i dag, lørdag, lyder det fra Jonas Schrøder, kommunikationschef i Rema 1000.

Også her lyder stykprisen på tre kroner.

Alle kæderne forventer at have lagrene fyldt med mundbind senest i næste uge - men langt de fleste butikker har dem allerede nu på hylderne.