Endnu en streamingtjeneste med kæmpe store ambitioner gør nu sit indtog i Danmark.

Det er den internationale streamingtjeneste Rakuten Tv, som onsdag valgte at ekspandere til 30 nye lande - heriblandt Danmark. Konceptet ligner en direkte konkurrent til iTunes, Blockbuster og Google Play Film.

Det er nemlig en tjeneste, hvor man på helt klassisk vis kan leje og købe film digitalt. Og ambitionerne er store hos tjenesten, der nu er til stede i 40 europæiske lande.

»Vi er nu i gang med at blive en global tjeneste, der kan konkurrere i hele verden. Og der kommer flere udvidelser i de kommende måneder og år,« siger Jacinto Roca, direktør for Rakuten Tv, til Variety.

Rakuten Tv hed oprindeligt Wauki.tv og blev grundlagt i Spanien. Senere blev tjenesten dog opkøbt af den japanske e-handelsplatform Rakuten, og japanerne mener det altså seriøst.

I følge Jacinto Roca er ambitionen at blive lige stor en spiller på det internationale streamingmarked som Amazon og Netflix.

Den store forskel er dog, at man ikke vil være en abonnementsbaseret tjeneste, men udelukkende vil udleje og sælge film.

I Danmark gør Rakuten sig positivt bemærket på én måde, skriver Flatpanels.dk.

Foto: Rakuten press
Vis mere

Tjenesten har film i op til 4K HDR-billedkvalitet og i op til Dolby Atmos-lyd, og det er relativt unikt, da kun iTunes tilbyder samme kvalitet i Danmark lige nu, skriver Flatpanels.dk.

Tjenesten er allerede tilgængelig som App på flere smart tv-modeller, og Rakuten arbejder på at få ders egen knap på fjernbetjeninger, ligesom Netflix, Amazon og Google har det hos flere udbydere.

Rakuten Tv har onsdag lanceret tjenesten i en Beta-version i Danmark.

Der er ikke danske tekster på filmene endnu.