En af de mindre kendte luksusaktier – Schweiziske Richemont, der ejer en række mode og fashionbrands, – er muligvis et opkøbsmål for giganten LVMH.

Sådan lyder vurderingen fra Saxo Banks nordisk investeringsstrateg, Oskar Barner Bernhardtsen, der er gæst i dagens udgave af podcasten Millionærklubben.

Han tror nemlig at Richemont kan være en potentiel opkøbsmulighed for LVMH, omend de med en markedsværdi på omkring 50-60 mia. euro vil være »en ordentligt mundfuld«:

»Men lad os nu sige, at vi går igennem en eller anden mindre krise for luksusprodukter og Richemont kommer i problemer, så vil det faktisk passe ret godt ind i LVMHs portefølje. Fordi de ikke har så meget luksus lige på deres ure- og smykkedel af forretningen,« siger Oskar Barner Bernhardtsen og tilføjer:

»Der tænker jeg bare, at Cartier vil passe ret godt ind, og det vil de her urmærker også gøre. De er så rimelig veldrevne – også bedre end LVMH gør selv. Men jeg tænker det kunne være investeringscasen med Richemont – at man går og håber på, at Bernard Arnault kommer forbi.«

Richemont har hovedsæde i Schweiz og ejer ligesom LVMH en række luksusbrands. Det er for eksempel smykkemærket Cartier, urmærkerne IWC, Panera og Vacheron Constantin samt modebrands som Chloé og Peter Millar.

Omsætningen i 2022 var på 19,1 mia. euro.

I år har Richemont-aktien indtil videre leveret et afkast på -9,7 pct.