Europæiske aktier står til at falde med 10 pct.

Sådan lyder dommen i to nye notater fra henholdsvis Morgan Stanley og UBS, skriver Bloomberg News.

Strategerne fra Morgan Stanley ser, at europæiske aktier vil falde med 10 pct. henover sommeren, mens strategerne fra UBS ser, at det brede europæiske indeks, Stoxx 600 vil være faldet med 10 pct. fra nu ved årets udgang.

Strateger fra Morgan Stanley forklarer, at de fortsat forbliver forsigtige med udsigterne for europæiske aktier.

Håbet om en blød landing af den globale økonomi vil blive udfordret på kort sigt af Europas og Kinas svaghed, skriver strategen Graham Secker i et notat.

Han peger på, at historien indikerer, at den lave arbejdsløshed ikke vil være nok til at holde hånden under økonomien, og at de slemme udsigter for økonomien vil sikre yderligere nedjusteringer af selskabernes indtjeninger i andet halvår af 2023.

Derfor foretrækker de fortsat defensive aktier, da disse sektorer har haft en positiv sammenhæng med realrenterne over de sidste to år.

Strateger fra storbanken UBS, ledet af Gerry Fowler ser, at Stoxx 600-indekset skal ned i kurs 410 i slutningen af året.

Stoxx600 er et aktieindeks bestående af 600 aktier, der er udvalgt blandt de store, mellem og små selskaber på det europæiske aktiemarked, der bruges til at beskrives udviklingen blandt europæiske aktier. Aktierne er fundet i 17 forskellige europæiske lande.

Lige nu ligger Stoxx 600-indekset i 451,7.

Ifølge storbanken vil faldet ske som en konsekvens af negative indtjeningsforventninger, hvilket vil trække markedet ned.

Et 10 pct. fald i indekset vil kræve, at nogle af de større selskaber skal falde, og det vil især ramme selskaber med høj beta, høj volatilitet, negativ indtjenings momentum og dobbelt cifret P/E-værdier, skriver UBS.

De peger på, at det kunne være aktier som ASML, LVMH, Prosus, Infineon, BASF, Prudential, Sika, Lonza og Kering.

UBS ser, at de mere robuste aktier vil blive fundet blandt selskaber med lav beta og positiv indtjenings momentum heriblandt AstraZeneca, Novartis, Munich Re, BAE, Relx, E.On, SSE, ABB og Engie.

Denne artikel er fra euroinvestor.dk