Berigtigelse: Tidligere i artiklen fremgik det ikke ordentligt, at der var tale om en citathistorie fra Finans.dk, dette er nu rettet, så det fremgår tydeligere og hermed også står i toppen af artiklen.

I mens, at seks personer var ansat i et af Mærsks selskaber, så styrede de samtidig en smuglerring, der smuglede kilovis af kokain ud af landet.

Sådan lyder det fra Costa Ricas statsanklager ifølge Finans, der bragte historien først.

De seks personer var ansat på den Mærsk-ejede havn APM Terminals Moín i Costa Rica, en havn som i en årrække har været i lokalpolitiets søgelys.

Statsanklageren mener, at de seks udgjorde en »kriminel gruppe dedikeret til international kokainhandel«.

Nu beskylder havnearbejdernes fagforening Mærsk for at »svigte groft« og vil smide Mærsk-selskabet ud af landet.

Blandt de seks er en overordnet på havnen. »En narkobande af Mærsk-ansatte« bliver de blandt andet kaldt i lokalmediet Teletica.

I 2020 blev fire ansatte på Mærsk-havnen anholdt for at smugle kokain, i 2021 yderligere 11 og i november 2022 altså seks mere, skriver Finans. Hele 8,5 tons kokain er der blevet smuglet alene i de tre sager mod Mærsk-ansatte i landet.

Ifølge belgiske og hollandske myndigheder har danskejede Mærsk tidligere også ladet sig bruge af narkosmuglere i Europas to største havne, Antwerpen og Rotterdam.

Det har Jyllands-Posten tidligere skrevet ifølge Ritzau.

Nogle af sagerne er endnu ikke blevet bragt for en domstol, mens en nyere sag blev afgjort ved en hollandsk domstol i 2022.

Der eksisterer desuden også sager ved de hollandske domstole, hvor Mærsk-ansatte ikke er involveret, men hvor rederiets skibe og terminaler er.