WRC-serien var en af de bedst sælgende rally-serier for en del år tilbage på PS2. Af en eller anden årsag blev spillene dog droppet, så derfor var det med ret stor spænding vi fik at vide, at denne udgivelse var på vej til PS3. Der er jo ikke for mange bilspil til maskinen længere.

Maskiner: PC, PS3, Xbox 360

Genre: Bilspil

Karakter: 4 Stjerner

Anmeldt af Mutanten.dk

Der er efterhånden blevet luget godt og grundigt ud i diverse spilserier, som ikke lige sælger til en Top 5 placering på hitlisterne. At den skæbne så lige skulle gå ud over WRC-serien og World Rally Championship-licensen som sådan, kan man undre sig over. For tidligere blev netop den serie da solgt med ret pæn succes. Nu kan vi så glæde os over, at spillet er tilbage på de 'nye' konsoller - hvis man kan kalde dem det...

Fans af rallyspil vil med det samme gnide sig i hænderne, for der er lagt et stort arbejde i at gøre selve rally-oplevelsen så nøjagtig som mulig. Man skal derfor også huske på, at rally jo foregår på smattede og/eller støvede veje og bestemt ikke på fast asfalteret underlag og slet ikke med andre biler, som man kan lune sig bag og drage fordel af slipstream. Nej i rally-væddeløb er det dig og bilen - mod tiden. Og mod alt andet, for så vidt også.

Det er meget vigtigt at holde sig i erindring, når man står i butikken og kigger på det sløve udbud af bilspil. At der er kæmpestor forskel på F1 2012, Need For Speed og så dette WRC 3. Enorm, milevid forskel. Når man er fan af rallysporten er man derfor rigtig godt tilpas med at kaste sin bil ud på grusvejene, for det er her, rigtige mænd kører ræs. Og her er WRC 3 rigtig god. Jeg har set, at der har været nogle halvlunkne anmeldelser af spillet, men jeg mener simpelthen det er givet på en forkert baggrund, for ofte sammenlignes spillet netop med de andre titler, jeg nævnte før.

Selvom der er god realisme i spillet og man kan køre hele 2012-sæsonen, er det alligevel som om, man har forsøgt at tilgodese 'rookies' frem for hardcore rally-fans. Ganske vist er der flere punkter, hvor tingene er blevet sværere, f.eks. er det en langt mere klaustrofisk følelse at ligge på vejene, hvor der nu ikke længere er er rigtig meget plads at boltre sig på, men i stedet for en mere realistisk fornemmelse af, at man altså kun har et meget begrænset råderum, før man kører i rabatten. Dog kompenserer de mange gode nye detaljer ikke for, at tingene er simplificeret en del. Der er ikke ret mange muligheder for at sætte sin egen vogn op, som man kunne ønske og hele den tekniske del, lader meget tilbage at ønske.

WRC er bestemt en kærkommen titel, som har mange gode kvaliteter, men som også levner plads til forbedring. Dog må der ikke herske tvivl om, at hvis du er til denne form for bilsport, er det en titel, der skal prøves.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.