Det var en formand ramt af skandalesager, der på lørdagens landsrådsmøde i Herning skulle overbevise sine partikammerater om, at han stadig er den rette til at lede De Konservative til succes. 

Og den opgave klarede den konservative formand Søren Pape Poulsen godt, da han lørdag indtog talerstolen. Det mener B.T.s politiske kommentator Joachim B. Olsen, der oplevede en Søren Pape Poulsen med en ny linje.

»Jeg synes faktisk, at det var en god tale, der lagde et spor ud til, at Søren Pape Poulsen måske kan vende den negative udvikling. Jeg vil give talen 5 ud af 6 stjerner,« siger Joachim B. Olsen.   

Søren Pape Poulsen begyndte sin tale med en hård indrømmelse af, at han har slidt på medlemmernes tillid. Og ifølge Joachim B. Olsen, så er der masser af utilfredshed, som han skal dulme.

»Det er en tale, der begejstrer dem, der i forvejen står bag Søren Pape Poulsen. Nu vil det vise sig, om han kan få alle de utilfredse med sig,« siger Joachim B. Olsen.

Og der er noget, der tyder på, at Søren Pape kan vende stemningen. For væk var den plan, der førte til et katastrofalt folketingsvalg.

»Det var en helt ny linje fra Pape. Han gik til valg på en 2030-plan om, at topskatten skal væk. En Excel-strategi fyldt med tal. Den stil er nu skrottet og var skiftet ud med en tale fyldt med konservative værdier om fællesskaber og familien. Og man må sige, at Pape er meget bedre, når det handler om værdier,« siger Joachim B. Olsen og sammenligner De Konservative med Liberal Alliance:

»Jeg tror, at det er et klogt skifte for Søren Pape Poulsen. Man kan sammenligne det lidt med den rejse Alex Vanopslagh og Liberal Alliance har været på. De har også haft et skifte over mod at tale mindre om konkret politik og mere om værdier.«

Dette skifte kan være vendepunktet for Søren Pape Poulsen. Men der er en ting, der arbejder imod ham. Og det er tiden.

»Det tager rigtig langt tid at ændre stemningen og opbakningen, når man skifter strategi. Spørgsmålet er om Søren Pape Poulsen har tid nok? Er det allerede for sent? Han har under et år til at overbevise de borgerlige vælgere. Og konkurrencen er hård. Når man har været så meget til grin som Søren Pape, så er det en virkelig svær opgave,« slutter Joachim B. Olsen.