Lyt til artiklen

Du tænker måske ikke så meget over det nu på grund af den bagende varme og de mange solskinstimer.

Men snart er det fyringssæson, og det betyder, at mange skal ud at investere i brænde og træpiller.

Men prisen på træpiller er høj, efterspørgslen stor, mens lagerbeholdningen er lav. Det skriver TV Midtvest.

I Danmark er der omkring 150.000 pillefyr, og med de stigende gaspriser har det været et godt alternativ til at udfase gassen.

Men man er presset på prisstigninger og ekstrem mangel på piller.

»Prisen for træpiller er fordoblet. I foråret var prisen på en palle omkring 1.800 kroner, og nu er den omkring 4.000 kroner. Det er langt det højeste, jeg har oplevet hele mit liv,« siger Martin Sinkjær, der ejer Ramme Træpiller, til det midtjyske medie.

Han forklarer, at på dette tidspunkt ville han normalt have omkring 5.000 ton træpiller liggende klar på lageret, men lige nu står han kun og kan tælle til knap 1.000 ton.

Det nuværende lager vil godt kunne holde den næste måneds tid, men han er bekymret for, hvad der vil ske, når vi først for alvor kommer ind i fyringssæsonen.

De høje priser på træpiller er der desværre ikke nogen hjælp at hente fra hos regeringen.

For der er ingen af dem med træpillefyr, som er bevilget til at modtage varmechecken.

Energiminister Dan Jørgensen erkender dog, at disse kunder også oplever en væsentlig prisstigning efter Ruslands invasion af Ukraine.

»Jeg er meget opmærksom på, at borgere med træpiller også oplever prisstigninger på boligopvarmning. Prisstigningerne kan blandt andet forklares af manglende import fra Ukraine og Rusland,« fastslår Dan Jørgensen i svaret til Folketinget.

I stedet opfordrer Dan Jørgensen til, at folk dropper deres træpillefyr og hvis muligt skifter til eksempelvis fjernvarme.