Lyt til artiklen

En hel del danskere er tilsyneladende ved at snyde sig selv for relativt mange penge mellem hænderne hver måned i 2023.

Hos Skattestyrelsen ser man nemlig en tendens, der undrer.

2022 har budt på voldsomme rentestigninger på realkreditlån, og det betyder, at boligejernes renteudgifter i mange tilfælde er steget markant.

Eksempelvis fordi boligejere har lagt op i rente for at skære af restgælden, eller fordi boligejere med flekslån er blevet tilpasset op i rente.

Højere renter betyder flere udgifter til rente og bidrag og derfor også højere rentefradrag.

Det til trods er antallet af boligejere, der har været inde og rette i feltet med realkreditrenter i forskudsopgørelsen for 2022, faldet.

»Jeg var i hvert fald overrasket, da jeg så, hvor relativt få borgere som særligt på forskudsopgørelsen 2022 har justeret renteudgiften,« siger underdirektør i Skattestyrelsen Jan Møller Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge Skattestyrelsen er der 1,6 millioner borgere, som har stående på forskudsopgørelsen, at de har et realkreditlån.

De foregående tre år har cirka 25 procent af boligejerne været inde at rette renteudgifterne i forskudsopgørelsen.

Men i år er det kun 22 procent, selvom der er sket enormt meget på rentefronten lige præcist i år.

»Når der i år har været så stor aktivitet på låne- og rentemarkedet, havde jeg forventet, at flere ville gå ind og ændre renteudgifterne på deres realkreditlån. Derfor vil jeg opfordre til, at man gør det for næste år på forskudsopgørelsen for 2023,« siger Jan Møller Mikkelsen:

»Betaler du mere for dit boliglån nu end tidligere, har du ret til et højere skattefradrag, og det er typisk et beløb, som mange regner ind i deres nye budget.«

I Skattestyrelsen lyder det, at du skal gå ind i din forskudsopgørelse og rette i felt 483, hvis du har gjort følgende i år:

  • Har omlagt dit realkreditlån i 2022.
  • Har købt eller solgt din bolig i 2022.
  • Har fået ny rente på et eksisterende realkreditlån i 2022.