Til efteråret skal detailkoncernen Salling Group sige farvel til topchef Per Bank.

Han overdrager posten til den nuværende finansdirektør, Anders Hagh, skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

Udskiftningen sker, da Per Bank har fået nyt job som administrerende direktør for den canadiske detailvirksomhed Loblaw, oplyser bestyrelsen.

Salling Group er Danmarks største detailkoncern og driver kæderne Bilka, Føtex og Netto.

Per Bank kom til koncernen i 2012 efter at have været administrerende direktør for Tesco i Ungarn og kommerciel direktør for samme kæde i Storbritannien.

Han har været en »stor succes« for Salling Group, siger B.T.s forbrugerredaktør, Niels Philip Kjeldsen.

Af samme grund vurderer han, at skiftet er »lidt af en mavepuster« for koncernen:

»Jeg tvivler på, at Salling Group er specielt begejstret for det her. Per Bank har leveret resultater kontinuerligt og efterlader et Salling Group, som er klar markedsleder i Danmark,« siger Kjeldsen.

Han påpeger dog, at Salling Group i sig selv er en »meget veldrevet og effektiv« uden de store udsving.

»Bilka og Føtex er meget stramme koncepter, og Netto brager af sted.«

Selv kalder Per Bank det »et privilegium« at have stået i spidsen for Salling Group.

»Vi er lykkedes med i fællesskab at udvikle en kundeorienteret, international retailer, der gør en reel forskel i vores kunders hverdag,« lyder det fra topchefen.

Den kommende topchef, Anders Hagh, har været finansdirektør i Salling Group i otte år. Forinden var han finansdirektør i Toms Gruppen.

Det giver god mening, at det er netop ham, der overtager, mener B.T.s forbrugsredaktør.

»Han har været CFO siden 2015, og at de præsenterer ham samtidig med, at de melder ud, at Per Bank forlader posten, er et klart signal om, at man går efter kontinuitet og stabilitet,« lyder det.

»Jeg opfatter det som en ansættelse, der skal sikre, at Salling Groups maskine tromler videre og fortsætter den retning, der har været under Per Bank.«

Kjeldsen vurderer ikke, at kunder i Netto, Føtex og Bilka vil mærke noget til udviklingen.

Bestyrelsesformanden i Salling Group, Bjørn Gulden, takker Per Bank for indsatsen og ønsker ham medvind i det nye arbejde.

»Sammen med Anders og resten af ledelsen har han med stor succes styret Salling Group gennem omskiftelige og udfordrende tider,« lyder det.

»Efter 11 år som ceo hos Salling Group er det tilfredsstillende at se ham blive udvalgt af en stor international virksomhed.«