Du behøver ikke at have en stor og dyr tv-pakke for at følge Kevin Magnussen. Se her hvordan du ser Formel 1 billigst.

København: Hvis du kan leve uden danske kommentatorer på langsiden, behøver du ikke at investere i en stor tv-pakke til flere hundrede kroner om måneden for at se Formel 1 i tv.

Den tyske kanal RTL HD er nemlig tilgængelig for danske tv-seere og dækker samtlige løb i sæsonen, inklusive det kommende grandprix i Bahrain.

Har du YouSee's tv-grundpakke, er RTL HD allerede blandt de kanaler, du kan se.

Alternativt kan den tyske kanal købes som en del af en minipakken HiQ fra web-tv-udbyderen Zattoo til 35 kroner om måneden eller 280 kroner, hvis du binder dig til 12 måneder, fortæller webredaktør Bo Kjærgaard fra digital.tv.

- Du kan spare penge på at se Formel 1 på tysk tv med tyske kommentatorer, hvis du kan leve med det. Den billigste løsning er at købe adgang til Zattoo, hvis du ikke har RTL HD i din basispakke. Så slipper du for de dyre pakker, siger han.

Zattoo er web-tv, som du kan se på din tablet eller computer. Men hvis du har en hdmi-udgang på din enhed, kan du tilslutte den direkte til dit fladskærms-tv og se Formel 1-løbene fra sofaen.

Er du ude af trit med dit tyske, kan du vælge at skrue ned for lyden på RTL HD og åbne et nyt vindue med DR Radio, der kommenterer Formel 1. BBC 5 Live Sports Extra, Sky Sports og Autosport har også radiodækning.

- Så er det dog ikke sikkert, det er synkroniseret, og så må du finde dig i, at lyd og billede ikke passer helt sammen, siger Bo Kjærgaard.

Rettighederne til at vise Formel 1 i Skandinavien og de baltiske lande er købt af MTG, Modern Times Group, der er selskabet bag TV3-kanalerne.

Det betyder, at du enten skal have tv-pakken Viasat Total til parabol, der koster 549 kroner om måneden for 63 kanaler, eller streamingtjenesten Viaplay Sport til 269 kroner om måneden.

TV3 Sport og TV3 Plus-kanalerne kan fra april også købes som tilvalg til Boxer TV - og fra maj som tilvalg til Stofa TV-pakkerne for en merpris på 50 kroner per kanal.

Programdirektør hos MTG, Kenneth Kristensen, synes, seerne får noget for pengene med den danske tv-dækning.

- Det er et helt andet produkt, hvor vi fokuserer på, at der er en dansk kører med og i øvrigt har masser af optakt og ekstraudstyr. Men hvis man er ligeglad med det, kan det godt være, der er nogle, der vælger at se løbene på en tysk kanal. Det oplever vi også med fodbold, siger han.

Her kan du se Formel 1 på tv:

- Hvis ikke du har en tv-pakke med TV3 Plus eller RTL i forvejen, skal du købe en tv-pakke, hvor du kan se en af de to kanaler.

- Viasat Total omfatter TV3 Plus med den danske dækning og koster 549 kroner om måneden for 63 kanaler.

- Du kan også vælge web-tv-pakken Viaplay Sport til 269 kroner om måneden eller, hvis du har Boxer-abonnement, få TV3 Plus til 99 kroner om måneden.

- Zattoo's HiQ-pakke omfatter RTL HD, der viser Formel 1-kvalifikation lørdag og selve løbet om søndagen. Pakken koster 35 kroner om måneden.

/ritzau/FOKUS