Lyt til artiklen

Skal den sauceplettede dug vaskes og tumbles efter juleaftenens strabadser, så er der fidus i at gøre det natten til tirsdag.

Anden juledag ligger elpriserne nemlig på det laveste niveau siden midten af november, mens strømmen samme nat bliver praktisk talt gratis, skriver TV 2.

I løbet af mandagen har elpriserne ligget på mellem 20 og 40 øre pr. kilowatt-time – hvilket er inklusive moms, men eksklusive afgifter/nettarif – mens de mellem klokken et og klokken fire styrtdykker yderligere til omkring fem sølle øre.

Det skyldes blandt andet det mildere vejr, samt at anden juledag har været blæsende. Derfor kan en større del af strømmen komme fra grønne energikilder som vindmøller, hvilket er billigere.

Har du en fastprisaftale hos dit energiselskab, kommer dette ikke til at betyde noget for dig.

Er du derimod en af de mange danskere, der har variabel strømpris, er der penge at spare, hvis du bruger strøm på tidspunkter, hvor ingen andre gider – altså om natten – eller på blæsende eller solrige dage, hvor vindmøller og solceller kan producere nok til at mætte efterspørgslen i dagtimerne.