På en 9.672 kvadratmeter stor parklignende grund ved Rungsted Kyst ligger den historiske landejendom Sømandshvile, der netop er blevet sat til salg.

Den ligger i et område, hvor man skal have en del mønter på kistebunden for at kunne købe sig en bolig - og i særdeleshed, når det gælder et hus af denne kaliber: For at det kan blive dit, skal du betale 45.000.000 kroner, oplyser Boliga.

Det skader nok ikke at være arving til en virksomhed, der er mange milliarder værd - det var i hvert fald tilfældet, da Lego-arving Sofie Kirk Kristiansen købte den 567 kvadratmeter store bolig i 2011 for 24.500.000 kroner.

Det er dog ikke Sofie Kirk Kristiansen selv, der er sælger ejendommen. I stedet er det hendes tidligere ægtemand, Christopher Kiær Thomsen, der overtog ejerskabet i 2014 efter parrets skilsmisse.

Foto: Lützau
Vis mere

Fra kaptajner til kongelige balletdanser

Sømandshvile, der har aner tilbage i 1700-tallet, har igennem årene været ejet af flere store profiler.

Fra kaptajner og kammerherrer i husets spæde år til nyere tid, hvor forretningsmanden Ole Lottrup ejede det, indtil han solgte det til Jes Kølpin, tidligere direktør på Bellevue Teatret, i 2004.

I 2008 overtog hans søn, den anerkendte kongelige ballet- og solodanser Alexander Kølpin ejendommen. Det var senere ham, der solgte huset videre til Sofie Kirk Kristiansen. Det oplyser Boliga.

Hun er den ældste af Lego-ejer Kjeld Kirk Kristiansens tre børn og har adgang til en solid formue via sit medejerskab af pengetanken Kirkbi, der ejer tre fjerdedele af Lego-koncernen.

Se million-villaen her.