I begyndelsen af 2023 sænkede Tesla pludselig priserne markant på flere modeller til flere eksperters overraskelse.

Og kort efter firmaet præsenterede deres længe ventede opdatering af Model 3, gør de det nu igen.

Med flere hundrede tusinde kroner på flere modeller.

Denne gang drejer det sig om de to topmodeller, Model S og Model X, der falder i pris med op mod 380.000 kroner.

Tesla Model S, firmaets første bil, koster således nu, ifølge bilproducentens egen hjemmeside, 902.986 kroner, mens den grotesk hurtige Plaid-udgave koster 1.030.896 kroner.

Det er ifølge Jyllands-Posten et fald på henholdsvis 286.400 kroner for standardudgaven og 341.000 for Plaid-udgaven, der accelererer fra 0-100 km/t på den tid, det tager dig at tælle til to kasser øl.

Det er blot få dage siden, Tesla lancerede den opdaterede udgave af Model 3, der dog ikke er blandt dagens prisnedsættelser.
Det er blot få dage siden, Tesla lancerede den opdaterede udgave af Model 3, der dog ikke er blandt dagens prisnedsættelser. Foto: Florence Lo/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

Samme heftige prisfald ser man på Model X, der er den mere rummelige Tesla med de særprægede mågevingedøre, der åbner opad.

Standardudgaven koster nu 942.896 kroner, hvor den før kostede 1.265.298 kroner, mens Plaid-modellen her falder fra knap halvanden million til 1.102.896 kroner.

Det er stadig nogle dyre biler, hvis man sammenligner med Teslas nyere modeller, Model 3 og Model Y, der begge har været blandt de mest populære elbiler i 2023 efter de store prisfald i begyndelsen af året. 

Særligt Model Y har været Danmarks mest solgte elbil i første halvdel af året.

Og firmaet satser på, at de kan sælge flere Model 3, efter de i sidste uge præsenterede en omfattende relancering af deres billigste model, der blandt andet byder på en ny kabine, et opdateret design og en længere rækkevidde.