Det bliver mere og mere gunstigt at være dansker, hvis du er på udkig efter en bil.

Især hvis den er brugt. Her rasler priserne nemlig ned i så voldsomt tempo, at der blev sat rekord i sidste uge.

Det viser den seneste markedsrapport fra Bilbasen.

Ikke mindre end 5.162 brugte biler blev sat ned i pris i sidste uge, og det er det højeste antal på én uge, siden Bilbasen og Bilinfo i starten af 2021 begyndte at følge udviklingen systematisk, skriver Jan Lang, Head of market insights hos Bilbasen, i en kommentar.

Det er især dieselbiler, som brager ned i pris.

1.578 dieselbiler blev sat i pris i sidste uge, og dermed fortsætter en tendens for dieselbiler, som har været tiltagende de seneste uger.

På fem uger er hele 52 procent af de brugte dieselbiler til salg blevet sat ned i pris.

Også elbilerne fortsatte ned i pris, men her var tempoet dog lidt lavere i sidste uge, hvor der blev rettet priser ned på 602 brugte elbiler mod 676 prisnedsættelser ugen før.

Gennemsnitligt blev de elbiler, der blev sat ned i pris, rettet ned med 12.533 kroner.

»Udviklingen fra de foregående uger fortsætter. Det er et klart signal om, at forhandlerne vil af med især deres brugte dieselbiler. Det skyldes altovervejende en vigende efterspørgsel,« siger Jan Lang, til B.T., og fortsætter:

»Det nye er, at forhandlerne ikke forventer, at der kommer gang i dieselsalget igen. De vil reducere deres beholdning af især ældre biler. Vi ser samme adfærd i forhold til elbilerne. Forhandlerne har fokus på at reducere liggedagene, og de stimulerer efterspørgslen ved at sænke priserne.«

De 5.162 brugte biler, der blev sat i pris, blev gennemsnitligt rettet ned med 10.008 kroner, viser data fra Bilbasen.