Tirsdag annoncerede Salling Groups topchef, Per Bank, at han stopper og i stedet skal bestride jobbet som administrerende direktør i den canadiske dagligvarekæmpe Loblaw.

Et job, som skyder Per Bank helt op på den internationale stjernehimmel, når det gælder dagligvarebranchen, vurderer Bruno Christensen, ekspert i detailhandel.

»Det er et job, man ikke siger nej til. Det er en af de mest beundrede supermarkedskæder på det nordamerikanske kontinent,« forklarer Bruno Christensen om Loblaw:

»Per har allerede international erfaring fra sin tid i Tesco i Storbritannien og Ungarn, og der er ingen tvivl om, at de resultater, han har leveret hos Salling Group, har skilt ham ud som den dygtiste leder i dansk dagligvarehandel.«

Størrelsen på det job, Per Bank nu skal bestride, kan aflæses i de tørre tal.

På Loblaws hjemmeside fremgår det, at virksomheden driver 2.400 butikker og har 190.000 ansatte, hvilket gør virksomheden til en af de 100 største arbejdsgivere i Canada.

I Canadian Press, som har skrevet om Per Banks ansættelse, beskrives Per Bank som »en europæisk retail-veteran«.

Per Bank, som står til at starte i jobbet i starten af 2024, overtager efter Galen Weston, som alene i 2022 fik hele 8,4 millioner canadiske dollar – 42,6 millioner danske kroner – for sine udfoldelser i jobbet, skriver CBC Canada.

Hvis Per Bank gør det godt hos Loblaw, kan der potentielt vente flere trin op ad stigen, vurderer Bruno Christensen.

»Det kan godt ende som et springbræt til en af de store virksomheder inden for detail i USA. Det kan være alt fra Walmart til Target.«