Lyt til artiklen

Priserne falder, men liggetiderne stiger.

Boligmarkedet ligner mere og mere købers marked.

I hvert fald viser nye tal fra Finans Danmark, at næsten halvdelen af de boliger, der lige nu er til salg, er sat ned i pris.

Af de i alt 37.693 huse og lejligheder, der havde et 'til salg'-skilt i vinduet i slutningen af oktober, var der blevet slået af prisen i 43 procent af dem.

For et år siden var det tilsvarende tal 32 procent, skriver Finans Danmark i en pressemeddelelse.

Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, ser det som et klart tegn på, at stemningen på boligmarkedet har ændret sig.

»Der er ikke den samme fart på boligmarkedet, som vi har været vant til de seneste år. Der er kommet flere boliger til salg, og køberne slår ikke lige så hurtigt til som tidligere. En relativt stor del af sælgerne har derfor gjort deres bolig lidt mere interessant for køberne ved at sætte prisen ned,« siger hun og tilføjer:

»Selvom mange sælgere har sat prisen ned på deres hus eller lejlighed, er udbudspriserne på landsplan fortsat højere end sidste år. Priserne har dog generelt været faldende de seneste måneder, og noget tyder på, at boligpriserne har toppet.«

Det er især sælgere i Region Hovedstaden, der slår af prisen.

Det skyldes ifølge Finans Danmark, at der her er en større andel af boligerne, der er ejerlejligheder.

»Boligudbuddet er steget en del mere i Region Hovedstaden end i andre dele af landet, og derfor er det heller ikke så overraskende, at flere har valgt at sætte priserne ned for at få en prismæssig fordel,« siger Ane Arnth Jensen og tilføjer, at det jo også er i de større byer, at priserne er steget mest de seneste år.

Mandag og tirsdag viste tal fra henholdsvis ejendomsmælgerkæden Home og Boligsiden.dk, at værdien af danskernes bolig falder med høj fart.

Fra toppen i juni 2022 til og med oktober 2022 er gennemsnitsprisen for et hus i Danmark faldet med 4,3 procent.

Lejlighedspriserne er faldet med 6,85 procent i samme periode.

Det er bevægelser i priserne, der normalt foregår på et år eller to. Nu sker det på få måneder.