Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hvordan skal pengene fordeles, hvis ægteskabet smuldrer?

Godt hver anden dansker har ikke styr på pensionen ved skilsmisse.

Enten ved de ikke, hvad der sker med pengene – eller også har de en forkert opfattelse af det.

Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Sampension. Og det er især kvinderne, der skal til at stramme op.

Det er nemlig en større andel af kvinderne end mændene, der ikke har styr på sagerne. Et problem, mener Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgivningschef i Sampension.

»Når parterne tager deres egen pensionsopsparing med sig ved skilsmisse, så vil det gå hårdest ud over den, som har den mindste pensionsopsparing. Og det vil typisk være kvinden,« lyder det fra Anne-Louise Lindkvist i en pressemeddelelse.

»For kvinder har generelt mindre pensionsformue end mænd, blandt andet fordi de typisk i højere grad er på barsel og deltid i løbet af ægteskabet.«

I undersøgelsen er det hele 34 procent af de adspurgte, der ikke ved, hvad der sker med parternes pensionsopsparinger, mens 13 procent fejlagtigt tror, at pensionsopsparingerne automatisk bliver fordelt ligeligt mellem parterne.

»Når ægtepar bliver skilt, så bliver formuen ifølge loven delt mellem parterne. Men det gælder som udgangspunkt ikke for pensionsopsparingerne, hvor man tværtimod tager sin egen opsparing med sig ud af ægteskabet,« lyder det fra Anne-Louise Lindkvist.

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.000 danskere i alderen 18-65 år. 41 procent af de adspurgte svarer, at de er gift.

Af de adspurgte, der er i et ægteskab, svarer 77 procent, at de ikke har talt med deres ægtefælle om, hvordan pensionsopsparingerne skal deles, hvis de bliver skilt.

Hele 85 procent svarer, at de ikke har lavet en ægtepagt.

Andre læser også