De fleste chips-elskere kender problemet: Du har næsten tømt posen og skal lige have de sidste krummer med fra hjørnet. Mens du graver guldet frem, bliver du fedtet ind, og et uopmærksomt øjeblik senere er fjernbetjening, tastatur og smartphone dækket af fedtede fingeraftryk.

Men bare rolig: Problemet er snart løst.

I Japan er de sidste små krummer i posen nemlig så populære, at firmaet Koike-ya har postet penge og ressourcer i at udvikle en chipspose, som gør det muligt at spise de gyldne krummer uden at blive fedtet ind.

Det skriver flere internationale medier – heriblandt The Times.

Det er den nye pose 'One Hand range', som skal løse chips-elskernes største problem.

Idéen med posen er, at indholdet er små knuste chips, og at der i den ene side af posen er en form for tube, så man nærmest kan drikke posens indhold.

Og nu sidder du måske og tænker: 'Det gør jeg da altid' – altså: hælder bunden i vejret på posen til sidst i stedet for at grave krummerne frem og få fedtede fingre.

Men her dirigerer røret i posen altså chipsene direkte ned i spiserøret på dig, så du undgår krummer ud over tøj, gulv og eventuelt skæg. Det vides endnu ikke, om eller hvornår den nye pose rammer det europæiske marked.