Lyt til artiklen

Prisen på mælk har toppet.

Sådan lød meldingen fra analytikere tidligere. Men det skulle ikke vise sig at være rigtigt, for nu bliver mælken endnu dyrere.

Arla sætter nemlig mælkeprisen op i en maks.-pris på 4,34 kroner pr. kilo for oktober måned. Dette er en stigning på 7,4 øre pr. kilo i forhold til september, skriver Agriwatch.

Ifølge mediet er de stigende energipriser årsagen til mælkeprisstigningen – og desuden at Arlas salgspriser også er forbedret.

I august skrev B.T. at der – med mindre mælk på verdensmarkedet – har været rift om den mælk, som er blevet produceret af blandt andet Arlas mælkebønder. Og det har drevet priserne op og øget Arlas omsætning med milliarder af kroner.

Hvor omsætningen i 2021 lå på omkring 40 milliarder kroner efter første halvdel af året, er det i år oppe på 47,5 milliarder kroner. Det viser Arlas halvårsregnskab.

Dog forventede Arla ingen dans på roser. Ifølge virksomheden selv var priserne på foder nemlig steget med 36 procent, mens udgifterne til energi er mere end tredoblet, siden første halvdel af 2021.