Producenterne bag Magnum-isen udvider nu deres sortiment, så du kan sætte tænderne i en vegansk Magnum Classic.

Isen er ifølge producenten Frisko baseret på ærteprotein, men 'med samme uovertrufne Magnum-smag'. Isen er især tiltænkt veganere.

De første Magnum-is producerede Frisko i 1989 på et simpelt anlæg, der kunne lave 8000 ispinde i timen.

I 1990 blev fabrikken moderniseret, så man i stedet kunne fremstille over 40.000 is i timen.

I 1997 kunne den ikke længere følge med efterspørgslen på den populære is, og produktionen blev flyttet til udlandet.

I dag sælges der på verdensplan cirka 2,2 milliarder Magnum-is om året.

Magnum er også udkommet i varianter, som er på markedet i én sæson og derefter trækkes tilbage. Det vides endnu ikke, hvor længe den nye variant er på markedet.

Frisko er ikke de eneste, der prøver kræfter med vegansk is - også Ben & Jerry lancerede allerede i 2016 en vegansk version af deres is på det amerikanske marked.