Næsten samtlige Nissan-fabrikker i Japan har snydt med udledningen af udstødningsgasser fra bilerne.

Det oplyser den japanske bilproducent mandag, skriver Sky News og nyhedsbureauet AFP.

Nissan oplyser i en meddelelse, at testene af bilerne ikke foregik efter retningslinjerne, og at inspektionsrapporterne er blevet udarbejdet efter ændrede resultater. Nissan siger, at man vil tage 'nødvendige skridt' for at forhindre, at det gentager sig.

Indrømmelsen kommer efter at Nissan frivilligt igangsatte en intern undersøgelse. Tidligere havde de japanske myndigheder konstateret snyd med gennemgangen af bilerne.

Nyheden kommer kort efter at De Danske Bilimportører har fremlagt tal for antallet af nyregistrerede personbiler i 1. halvår 2018, hvor Nissan-modellen Qashqai med 4.835 nye eksemplarer er den næstmest populære herhjemme, kun overgået af Peugeot 208.

Også Nissan erkender nu at have snydt med bilernes udledning på næsten alle fabrikker i Japan. Her ses et billede fra en af bilproducentens engelske fabrikker.
Også Nissan erkender nu at have snydt med bilernes udledning på næsten alle fabrikker i Japan. Her ses et billede fra en af bilproducentens engelske fabrikker. Foto: Nigel Roddis
Vis mere

Så sent som i juni krævede tyske myndigheder, at 774.000 biler fra Daimler skulle tilbagekaldes. Det skete efter fund af ulovlig software, der reducerede udledningen af gasser under tests af bilerne.

Det var Volkswagen, der tilbage i 2015 som den første bilproducent blev afsløret i fusk med miljødata. Også Mitsubishi har indrømmet snyd, ligesom Audi i januar erkendte, at der var software til emissionssvindel i 127.000 biler. Sidste år i september erkendte Nissan, at medarbejdere, der ikke var tilstrækkeligt kvalificeret til det, siden 1979 havde udført den afsluttede gennemgang af bilerne på selskabets fabrik i Tochigi.

Dagens udmelding har fået Nissans aktie på Tokyo-børsen til at falde til sit laveste niveau i over et år.

Der er indtil videre ingen melding om hvor mange biler, der er berørt af forfalskningerne, men det gælder kun biler, der er fremstillet i Japan. Nissan fremstiller også biler i 20 andre lande, herunder Storbritannien, Spanien og Frankrig.