Der er landet friske tal fra den danske medicinalproducent ALK-Abelló onsdag morgen i form af deres tredje kvartalsregnskab.

Og her overgår de analytikernes forventninger på flere nøgletal i et kvartal, der var drevet af salgsvækst i alle regioner ledet af salget af tabletter og SCIT-dråber, fremgår det af regnskabet.

ALK, der er specialiseret i allergimedicin, kan berette, at deres omsætning er steget med 8 pct. i lokale valutaer, og dermed lød på 1.110 mio. kr. i tredje kvartal. Dermed rammer de lige over markedets forventninger på 1.107 mio. kr., ifølge estimater fra Marketwire.

Også driftsresultatet målt på EBIT lander over forventningerne. For perioden havde de et driftsresultat på 147 mio. kr., hvor analytikerne havde forventet 104 mio. kr. Dermed er deres driftsresultat målt på EBIT vokset med 128 pct. i lokale valutaer. Det er sket som følge af salgsvækst og forbedringer i bruttomarginen, skriver selskabet.

I tredje kvartal landede resultatet før skat på 155 mio. kr., mens analytikerne havde forventet 101 mio. kr.

I regnskabet skriver ALK, at de fastholder deres forventninger til helåret 2023.

Dermed venter de fortsat en organisk omsætningsvækst på 8-10 pct. samt en EBIT-margin på 13-15 pct.

Til regnskabet udtaler ALKs nye administrerende direktør Peter Halling:

»Vi er glade for at se salgsvækst i alle regioner, især den stigende tabletvækst i Europa efter introduktionen af ​​AIT-behandlinger til flere patienter. Derudover er vi begejstrede for de positive resultater fra de nylige fase 3 pædiatriske undersøgelser, der styrker vores langsigtede vækstudsigter.«

Aktien i ALK er steget med knap 11 pct. over de seneste tre måneder.