For nogle år siden sad en indonesisk mand ved navn Mukhlis og var med til at skrive en streng islamisk lovgivning, som siden blev indført i Aceh-provinsen i Indonesien.

Torsdag mærkede han så på egen krop konsekvenserne af den lov.

Her blev han ført op på en form for scene i provinsen Acehs hovedstad og fik 28 hårde stokkeslag henover ryggen foran en forsamling, hvor nogen sågar lystigt filmede seancen.

Det skriver Daily Mail.

Mukhlis var med til at indføre strenge straffe for utroskab i den indonesiske provins Aceh. Torsdag fik han offentlige prygl for samme forseelse.
Mukhlis var med til at indføre strenge straffe for utroskab i den indonesiske provins Aceh. Torsdag fik han offentlige prygl for samme forseelse. Foto: CHAIDEER MAHYUDDIN
Vis mere

Mukhlis havde nemlig gjort sig skyldig i at have en affære med en gift kvinde.

Derfor måtte han lide den tort at blive pryglet på en offentlig plads.

En straf, han altså selv havde været med til at indføre.

Efterfølgende blev kvinden så også ført op på den lille scene, hvor hun modtog 23 stokkeslag som straf.

En kvinde forbereder sig på at pisk offentligt torsdag den 31. oktober i Aceh-provinsen i Indonesien.
En kvinde forbereder sig på at pisk offentligt torsdag den 31. oktober i Aceh-provinsen i Indonesien. Foto: CHAIDEER MAHYUDDIN
Vis mere

Tidligere på dagen var en ung kvinde blevet ført op på samme scene, hvor hun modtog 12 stokkeslag, fordi hun havde sovet på samme værelse som en ung mand på et universitet.

Manden slap for tæv, fordi han var for ung.

Efter afstraffelsen stillede et af medlemmerne af byens islamiske råd sig frem og forklarede den fremmødte presse, at Mukhlis havde fået prygl for at vise, at selv rådsmedlemmer må efterleve den stramme, islamiske lovgivning.

Mukhlis står nu også til at blive fyret fra det islamiske råd.

Mukhlis var medtaget efter 28 slag med stok.
Mukhlis var medtaget efter 28 slag med stok. Foto: CHAIDEER MAHYUDDIN
Vis mere

Både menneskeretsorganisationer og den indonesiske regering har kritiseret de offentlige afstraffelser i Aceh-regionen og appelleret til, at de stopper.

Men det lokale råd holder ved.

Aceh har nemlig været en semi-uafhængig region i Indonesien siden 2005 og kan derfor selv bestemme, hvordan de forvalter deres lovgivning.

I øvrigt er der umiddelbart opbakning til den hårdhændede praksis i Aceh, hvor langt de fleste indbyggere praktiserer en streng form for islam.